Suomalaista Alan Wakea käännetään televisiosarjaksi

Alan Wakesta aletaan tehtailla televisiosarjaa, joka voi syventää sarjan universumia pelisarjaa pidemmälle.

12.9.2018 17:30

Remedy Entertainmentin luoma Alan Wake  on kääntymässä televisiosarjaksi. Projektia on vetämässä Legion– ja Cloak and Dagger -ohjelmia tähän mennessä työstänyt Peter Calloway, mutta myös Alan Waken isähahmo Sami Järvi on mukana vastaavan tuottajan asemassa.

Viihdelehti Varietyn saaman haastattelun mukaan sarjan ei ole tarkoitus käyttää pohjanaan vain tähän mennessä ulos tulleita Alan Wake -pelejä. Remedyn sisällä on viimeisten vuosien aikana luotu nimittäin myös useita julkaisemattomia konsepteja Alan Waken tulevaisuutta varten, mistä uusi sarja pääsee mahdollisesti vielä ammentamaan omia ideoitaan.

– Alkuperäisen pelin juoni toimii lähtöpisteenä, joka kasvaa televisiosarjassa isommaksi tarinaksi. Me olemme laajentamassa tätä hullua ja synkkää universumia ja sukeltamassa tiettyihin osa-alueisiin peliä syvemmin, Järvi kertoi Varietylle.  

Televisiohankkeessa on mukana tuotantoyhtiö Contradiction Films, joka on ollut aiemmin tekemässä esimerkiksi Mortal Kombat Legacya ja Dead Rising: Watchtoweria. Projekti on vielä hyvin alkuvaiheessa, mutta Contradiction-pomo Tomas Harlanin mukaan sarjan tekemisestä kiinnostuneita studioita piisaa jo useampi.

Alan Waken alkuperäisestä Xbox 360 -julkaisusta tuli aiemmin keväällä kuluneeksi kahdeksan vuotta. Peli sai sittemmin myös pc-version ja jatkoa latauspeli Alan Wake’s American Nightmaren muodossa. Vanhentuneista lisensseista johtuen alkuperäinen pääpeli ei ole tällä hetkellä enää myynnissä digitaalisesti.

Alkuperäistä Alan Wakea markkinointiin jo aikoinaan oikeilla näyttelijöillä varustetun materiaalin voimin, minkä ohella peli itse sisälsi myös oikeilla ihmisillä kuvattuja yksityiskohtia. Ohesta voi katsastaa pelin mukaan teemoitetun Poets of the Fallin War-musiikkivideon, jossa Wakena esiintyi suomalaisnäyttelijä Ilkka Villi.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa