Suomalaisstudio Small Giant Games amerikkalaisomistukseen puolen miljardin kaupoilla

Isot kaupat siirtävät suomalaisen Small Giant Gamesin Zyngan omistukseen.

22.12.2018 12:30

Suomalainen mobiilikehittäjä Small Giant Games on siirtymässä yhdysvaltalaisen Zyngan omistukseen. Yhtiöt kertovat Zyngan hankkivan helsinkiläistiimistä ensin 80 prosenttia 560 miljoonalla dollarilla ja loput 20 prosenttia kolmen vuoden kuluessa.

Kokonaisuudessaan Small Giant Gamesin arvo on siis tällä hetkellä 700 miljoonaa dollaria eli noin 610 miljoonaa euroa. Kauppojen viimeisen vahvistuksen on tarkoitus tapahtua 1.1.2019. Kaupoista noin 330 miljoonaa dollaria tapahtuu käteisenä ja noin 230 miljoonaa Zyngan osakkeina.

Small Giant Games on pyörinyt vuodesta 2013 asti. Studiossa vaikuttaa tällä hetkellä 47 työntekijää, joilla on historiaa muun muassa Remedyn, Rovion ja Habbo Hotellin kanssa. Sen viimeisin tuotos on ollut pulmaroolipeli Empires & Puzzles.

– Yhdistyminen Zyngan kanssa on oikea askel kehityspolullamme. Toimimme jatkossa erillisenä studiona osana Zyngaa säilyttäen oman identiteettimme, yrityskulttuurimme sekä itsenäisyyden luovassa suunnittelussa. Hyödyntämällä heidän isoja resurssejaan ja osaamistaan voimme entisestään vauhdittaa Empires & Puzzles -pelin kasvua sekä uusien peliemme kehitystä, kertoo Small Giant Gamesin toimitusjohtaja Timo Soininen.

Lähde: Small Giant Games

Lisää luettavaa