Suomalaisstudio PlayRaven kasvaa miljoonarahoituksen tukemana

Ensimmäistä peliään valmisteleva helsinkiläinen PlayRaven varustettiin rahoituksella, joka auttaa studiota varsinkin kasvattamaan tiimiään.

22.1.2014 21:43

Helsinkiläinen peliyhtiö PlayRaven on saanut vauhtia toimintaansa 1,7 miljoonan euron rahoituksella. Vasta viime vuonna pystytettyyn yritykseen ovat valaneet uskoa niin pääomasijoitusyhtiöt Creandum ja London Venture Partners, peliyritys Nonstop Games kuin myös enkelisijoittaja Jari Ovaskainen.

London Venture Partners ja Ovaskainen olivat aikoinaan eräitä Clash of Clans -kehittäjä Supercellin varhaisimpia tukijoita. Creandumilla on vuorostaan näppinsä pelissä muun muassa musiikkipalvelu Spotifyn toiminnassa.

– PlayRaven on erittäin vaikuttava peli-startup, jonka takana on loistava tiimi ja tarkkaan harkittu strategia. Se on ehdottomasti yksi kiehtovimmista suomalaisista peliyrityksistä, johon olen törmännyt, enkä missään nimessä halunnut antaa tämän sijoitusmahdollisuuden mennä sivu suun, Ovaskainen kommentoi toimiaan.

PlayRavenin perustajat Tiago Amorim Rocha, Teemu Haila, Jarkko Kainulainen, Lasse Seppänen ja Kalle Marjola ovat jo vanhoja toimijoita pelialalla. Perustajistosta löytyy kokemusta niin Remedylla, Digital Chocolatella kuin Woogallakin työskentelystä, ja miehet kertovatkin olleensa mukana yhteensä yli viidenkymmenen pelin kehityksessä.

PlayRavenin avulla kehittäjät haluavat erityisesti virkistää nykyistä mobiilipelitarjontaa tarjoamalla pelikansan koettavaksi uusilla teemoilla, grafiikoilla ja pelimekaniikoilla höystettyjä strategiapelejä.

– Tablettien ja älypuhelinten määrä on jo ylittänyt televisioiden määrän. Uskomme, että näin valtava yleisö vaatii jo yksilöllisiä pelejä eivätkä kaikille suunnatut pelit enää kata kysyntää. Saamamme rahoituksen turvin pystymme laajentamaan tiimiämme ja tarjoamaan maailmanlaajuiselle mobiiliyleisölle kattavan valikoiman korkealuokkaisia strategiapelejä, PlayRavenin toimitusjohtajana toimiva Seppänen kertoo.

Tällä hetkellä PlayRavenilla on työn alla agenttitoimintaa tarjoa iPad-peli Spymaster. Tuotos on tarkoitus saada valmiiksi kevään aikana.

Lähde: PlayRaven

Lisää luettavaa