Suomalaispelitalo Remedy suureen julkaisusopimukseen Epic Gamesin kanssa – Limbo- ja Shadow of the Colossus -veteraanit myös samassa veneessä

Epic Games on avannut oman julkaisuohjelman, johon se napannut heti mukaan Remedy Entertainmentin, Playdeadin ja genDesignin.

27.3.2020 15:32

Espoolainen pelitalo Remedy Entertainment on solminut huomattavan julkaisusopimuksen Epic Gamesin kanssa. Sopimus kattaa kaksi seuraavan sukupolven konsoleille ja pc:lle kehitettävää peliä, joista toinen on Remedyn tähän asti kunnianhimoisimmaksi hankkeeksi kuvailtu suuren budjetin peli ja  toinen vuorostaan samaan sarjaan sijoittuva pienempi hanke.

Molemmat peleistä käyttävät hyödyksi Remedyn omaa Northlight-pelimoottoria. Peleistä isomman kerrotaan käyvän läpi jo esituotantovaihetta.

Sopimus on syntynyt osana Epic Gamesin uutta pelijulkaisuohjelmaa. Remedyn ohella siihen ovat liittyneet osaksi myös Limboja Inside-peleistä tähän asti tunnettu tanskalaisstudio Playdead sekä ICO– ja Shadow of the Colossus -veteraaneista rakentuva genDesign.

Epicin julkaisuohjelma ei kuulosta ainakaan paperilla yhtään hassummalta. Peliyhtiö sanoo, että se hoitaa täysin kaikki julkaisemiensa pelien kehitys-, julkaisu- ja markkinointikulut ja että kehittäjät saavat pitää täydet oikeudet nimikkeisiinsä sekä luovan vapauden. Voitot osapuolien kanssa jaetaan vuorostaan puoliksi.

– Olemme rakentaneet julkaisumallin, jollaisen halusimme aina itsellemme, kun työskentelimme julkaisijoiden kanssa, Epic Gamesin toimitusjohtaja ja perustaja Tim Sweeney selittää.

Julkaisuohjelma monipuolistaa Epic Gamesin jo valmiiksi mielenkiintoista toimintamallia entisestään. Monille firma on nykyisin varmasti tutuin Fortnite-pelistä ja Epic Games Store -kauppapaikasta, mutta se on vastannut vuosien ajan myös pelialalla suurkäytössä olevan Unreal Engine -pelimoottorin kehityksestä.

Lähde: Epic Games, Remedy Entertainment

Lisää luettavaa