Viime vuonna perustettu helsinkiläinen Grand Cru -pelistudio on ilmoittanut napanneensa noin 1,5 miljoonan euron rahoituspotin ensimmäisen pelinsä kehitystä varten. Rahaa on satanut erityisesti ranskalaiselta Idinvest Partnerssilta, joka on maan suurimpia pääomasijoitusyhtiöitä.

Grand Cru tähtääkin parhaillaan erityisesti sosiaalisista peleistä koostuvien markkinoiden valloittamiseen. Kehityksessä studiolla on parhaillaan The Supernauts -niminen peli, jonka on määrä osoittaa, mitä esimerkiksi sosiaalisissa medioissa ja mobiililaitteilla voidaankaan oikeasti saada aikaan.

– On turhauttavaa katsoa sosiaalisten pelien nykytilaa, kun tiedät, mikä kaikki on mahdollista todellisessa moninpeliympäristössä, Grand Crun luova johtaja Harri Granholm kertoi VentureBeatille. 

– Haluamme kaikkien lopettavan lehmien klikkailemisen ja aloittavan seikkailujen jakamisen sekä asioiden tekemisen yhdessä. Me uskomme, että ihmiset ovat valmiita kokeilemaan jotain mielenkiintoisempaa.

The Supernauts heittää pelaajat erityisesti luomisen ihmeelliseen maailmaan. Sen lisäksi, että pelissä suoritetaan esimerkiksi erilaisia pulmia rakentelun ja tuhoamisen avulla, päästetään pelaajat myös luomaan omaa sisältöä, jota voi jakaa eteenpäin kavereilleen. Pelistä puhuttaessa Minecraft– sekä LittleBigPlanet-vertauksia onkin ilmaantunut useita.

Kunnianhimoinen projekti on määrä tuoda vielä tänä vuonna ainakin iOS-laitteille sekä verkon tarjoamiin palveluihin, kuten Facebookiin. Peli tulee olemaan ilmainen ja se sallii omien seikkailujen jatkamisen eri alustoilla.

Lähde: VentureBeat, M&M, Grand Cru

Lisää luettavaa