Suomalaiset peliklassikot Max Payne ja Max Payne 2 palaavat uuden sukupolven uusioversioilla – alkuperäiskehittäjä Remedy taas ruorissa

Budjetin kerrotaan vastaavan Remedylle tyypillistä AAA-pelituotantoa.

7.4.2022 07:40

Remedy Entertainment ja sen 2000-luvun alussa luoma Max Payne -sarja ovat palaamassa yhteen. Espoolaisstudio on ilmoittanut yhdessä Rockstar Gamesin kanssa, että se on työstämässä täysin alusta asti tehtävää uusioversiota sekä alkuperäisestä Max Paynesta että Max Payne 2: The Fall of Max Paynesta.

Uusioversiot saavat syntynsä Remedyn omalla Northlight-pelimoottorilla (Control, Quantum Break) ja niiden budjetin kerrotaan vastaavan ”Remedyn tyypillistä AAA-pelituotantoa”. Rockstar kustantaa hankkeen. Tulossa uusioversiot ovat niin PlayStation 5:lle, Xbox Seriesille kuin pc:lle yhteisenä pakettikokonaisuutena.

– Olimme innoissamme, kun pitkäaikaiset ystävämme Remedyllä lähestyivät meitä alkuperäisten Max Payne -pelien uusimisen suhteen. Olemme massiivisia Remedyn töiden faneja emmekä malta odottaa näitä uusia versioita, Rockstar Games -perustaja Sam Houser hehkuttaa.

Max Paynella on aina ollut erityinen paikka kaikkien remedyläisten sydämessä ja tiedämme miljoonien fanien tuntevan samoin ympäri maailman. Olemme erittäin innoissamme mahdollisuudesta työskennellä taas Rockstar Games -kumppaneidemme kanssa tuoden alkuperäisten Max Payne -pelien tarinan, toiminnan ja tunnelman taas pelaajille uusilla tavoilla, Remedyn toimitusjohtaja Tero Virtala summaa.

Tällä hetkellä projektin kerrotaan olevan konseptointiasteella. Kauppoihin uusioversioita saataneen odottaa siis vielä pidempi tovi.

Lähde: Remedy Entertainment

Lisää luettavaa