Reilu vuosi sitten julkaistu Remedy Entertainmentin toimintapeli Control on myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta, espoolaisstudio on varmistanut.

Remedyn mukaan tulos tekee Controlista yhtiön nopeimmin kasvaneen uuden nimikkeen sitten Max Paynen. Menestys on ilmeisesti yhä myös vahvaa, sillä viime marraskuun kerrotaan olleen pelille vahvin erilaisten tarjousten myötä.

Myyntiluku tuotiin ilmi osana Remedyn tuoretta Capital Markets Day -esitystä, jonka mukaan yhtiön pelien myynti on tapahtunut kuluvan vuoden aikana 90-prosenttisesti digitaalisena. Vielä vuosi sitten luku oli 60 prosenttia.

Mitä tulee Remedyn tuleviin projekteihin, on sen Vanguard-hankkeen todettu olevan yhä varhaisessa kehitysvaiheessa. Tarkoituksena siitä olisi kasvaa ilmaiseksi pelattava palveluvetoinen moninpeli, joka hyödyntää Remedyn tarinankerronnallisia kykyjä. Epic Gamesin rahoittama toinen hanke on vuorostaan saamassa kehitysvarojen ohella merkittävää markkinointia taakseen. Erikseen Remedyn ”seuraavan suuren pelin” on kerrottu olevan myös osa niin sanottua Remedy Connected Universea, joka sitoo tällä hetkellä jo ainakin Controlin ja Alan Waken yhteen.

Control on parhaillaan ulkona PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle. Uuden sukupolven versiot siitä ovat odotettavissa ensi vuonna.

Lähde: Remedy Entertainment, Nibellion (Twitter)

Lisää luettavaa