Suomalaisen Bugbearin näyttävä romurallipeli pyytää pelaajien apua

Bugbearin seuraava ajopeli on saanut kuukausien odottelun jälkeen kunnollisemman esittelyn. Samalla selvisi, että kehittäjät voisivat tarvita seuraavaksi pelaajien apua.

31.8.2013 19:50

Kotimaista autopeliosaamista jo usean vuoden ajan väläytellyt Bugbear Entertainment on tuonut Next Car Game -peliprojektinsa takaisin parrasvaloihin. Helmikuussa alkujaan julkistettu tuotos on nyt vahvistunut eräänlaiseksi Flatout-sarjan seuraajaksi, jonka on määrä tuoda romurallihenkinen kaahaaminen nykypäivään.

Flatout ei ole kuitenkaan ainut peli, joka on auttanut muovaamaan Next Car Gamea. Peli toki luottaa holtittomaan ja vauhdikkaaseen ajamiseen, mutta lisänä mukana ollaan myös näkemässä niin Street Rod -henkisiä laajoja kustomointimahdollisuuksia kuin myös Destruction Derby -sarjan inspiroima taktinen, pelattavuuteen vaikuttava vahinkomallinnus.

Uutuuspelin konepellin alla hyrrää Bugbearin oma ROMU-pelimoottori, joka on luotu korostamaan varsinkin aggressiivisten ajokisojen karua kauneutta. Next Car Gamessa pelaajille halutaan nimenomaan antaa laaja tunne siitä, miten alla oleva vanha autonrämä suoriutuu kovakouraisilla radoilla, minkä pitäisi tuoda jykevyyttä varsinkin törmäystilanteisiin. Tähän pelin kerrotaan pystyvän simuloimalla kilpailujen keskellä ”kaikkea” aina ratojen pomppujen vaikutuksista moottorin käymiseen.

Bugbear on työskennellyt pelin parissa nyt yli vuoden verran ja tuottanut siitä varhaisen version yli miljoonalla dollarilla. Pelijulkaisijat eivät ole kuitenkaan uskoneet, että peli-idea sopisi tarpeeksi laajalle yleisölle, miksi pelitalo pyytääkin nyt pelaajien apua kehitysprosessin seuraavissa vaiheissa.

Next Car Game on parhaillaan ennakkotilattavissa sen omilta kotisivuilta, mikä on Bugbearin keino kerätä lisävaroja pelinsä valmistelua varten. Kickstarter olisi toki kiinnostanut yhtiötä, mutta Suomen lainsäädäntö sekä Yhdysvaltojen ulkopuolella asustaminen olisivat ilmeisesti tuottaneet yhtiölle kyseisellä saralla mutkia matkaan.

Bugbear antaa ymmärtää, ettei projekti välttämättä kaadu, vaikka rahaa ei alkaisikaan sataa kaatamalla. Luonnollisesti pelistä voisi vähemmillä rahoilla tulla kuitenkin vajanaisempi kokonaisuus kuin optimitilanteessa.

Rahoittajille kehittäjät lupaavat aikaista pääsyä pelin varhaiseen versioon. Sen avulla pelaajat voivat itse vaikuttaa pelin kehitykseen antamalla palautetta.

Ainakin alustavasti Next Car Game on kehitteillä vain pc:lle. Sekä nykyisten että tulevien konsolienkin on kuitenkin kerrottu olevan vielä vaihtoehto, mikäli Bugbear saa tarpeeksi rahaa ja kysyntää käsiinsä.

Lähde: Nextcargame.com

Lisää luettavaa