Suomalaiselle peliyhtiölle miljoonarahoitus uuden pelipalvelun kehitykseen

The Masterplan -peliä kehitellyt pelitalo Shark Punch on napannut miljoonarahoituksen, jonka avulla se työstää pelien löytämistä helpottavaa Playfield-palvelua.

28.2.2015 05:58

Suomalaisilla juurilla varustettu peliyhtiö Shark Punch on onnistunut koppaamaan 1,2 miljoonan dollarin rahoituksen toimintaansa varten. Pääosa summasta on peräisin sijoitusyhtiö London Venture Partnersilta, joka on ollut mukana rahoittamassa myös muun muassa Clash of Clans -kehittäjä Supercellia.

Tuore rahoitus auttaa Shark Punchia viemään eteenpäin erityisesti sen tuoretta Playfield-hanketta. Playfieldin tarkoituksena on toimia palveluna, jonka avulla pelaajat kykenevät löytämään maailmalta helposti juuri heitä kiinnostavia pelejä ja auttamaan vastaavasti myös muita pelaajia löytämään heille sopivia tuotoksia.

– Perustimme yrityksen alkujaan kehittääksemme uuden pelin nimeltä The Masterplan. Käytyämme kuitenkin useita keskusteluja muiden pelinkehittäjien kanssa, huomasimme löydettävyyden olevan mittava ongelma sekä kehittäjille että pelaajille. Haasteena ei usein ole se, etteikö yleisöä olisi olemassa, vaan se, että miten se oikea yleisö voitaisiin tavoittaa, Shark Punchin toimitusjohtaja Jiri Kupiainen selittää.

Playfieldin toiminta perustuu algoritmeihin, jotka etsivät palveluun jatkuvasti uusia pelejä, joita Playfieldin yhteisö sitten pääsee seuraamaan, kommentoimaan ja äänestämään. Kirjoitushetkellä se on käytettävissä beetamuodossaan osoitteessa Playfield.io.

Mitä tulee Shark Punchin The Masterplan -peliin, on se ollut saatavilla Steamin Early Access -osastolta viime syksystä alkaen.

Lähde: Shark Punch

Shark Punchin operatiivinen johtaja Harri Manninen on yksi Pelaaja-lehden perustajista.

Lisää luettavaa