Suomalainen The Walking Dead -kehittäjä osti Helsinki GameWorksin

Uutta The Walking Dead -peliä mobiililaitteille työstävä Next Games -pelistudio on ostanut tuoreen suomalaistudio Helsinki GameWorksin.

1.11.2014 12:33

Aiemmin tänä vuonna suomalaisten pelialan konkareiden toimesta perustettu pelistudio Helsinki GameWorks on löytänyt jo ostajan. Studion on päätynyt hankkimaan Helsingissä myöskin majaileva pelitalo Next Games, joka alkuvuodesta löysi tiensä otsikoihin omalla The Walking Dead -aiheisella mobiilipelillään.

– Voimien yhdistäminen on looginen askel, sillä ensimmäiset pelimme ovat saamassa julkaisunsa pian ja uudet tuotannot ovat alkamaisillaan. Helsinki GameWorksin veteraanit ja immateriaalioikeudet tulevat olemaan merkittävä vara, Next Gamesin toimitusjohtaja Teemu Huuhtanen kuvailee.

Ennen yhdistymistään Next Games ja Helsinki GameWorks ovat ehtineet tehdä jo aikaisemminkin läheistä yhteistyötä Next Gamesin pelituotantojen parissa. Kauppojen myötä Next Gamesin vanha 33 henkilön tiimi kasvaa nyt 45 hengen kokoiseksi.

Helsinki GameWorksin miehitykseen ovat kuuluneet esimerkiksi Remedyn vanha perustajajäsen Samuli Syvähuoko ja Rovio-konkari Kalle Kaivola. Studio ei ole ehtinyt paljastaa vielä yhtään peliä, mutta se on aiemmin kertonut keskittyvänsä mobiilikehitykseen.

Next Gamesin The Walking Dead –aiheisen pelin on määrä saada julkaisunsa vuoden 2015 alussa. Ohessa pelin traileri.

Lähde: Helsinki GameWorks

Lisää luettavaa