Suomalainen pelinkehittäjäveteraani Antti Kallioinen on kuollut

Yli 20 vuotta pelialalla niin Suomesta kuin ulkomailtakin käsin vaikuttanut Antti Kallioinen on kuollut.

15.4.2016 16:15

Pelialalla yli 20 vuotta vaikuttanut pelinkehittäjä ja yrittäjä Antti Kallioinen on kuollut. Asiasta on kertonut helsinkiläinen pelitalo Housemarque, jonka riveissä Kallioinen oli viime aikoina kehittämässä studion uutta Alienation-toimintapeliä.

Alunperin Joensuusta kotoisin oleva Kallioinen oli kuollessaan 42-vuotias. Housemarquen mukaan mies menehtyi äkillisesti 24. helmikuuta.

Kallioisen ura pelialalla alkoi vuonna 1994, kun hän liittyi osaksi Housemarqueta edeltänyttä Terramarque-studiota. Miehen ensimmäinen kaupallinen peli studiossa oli Amiga 500:lle kehitetty Elfmania, johon hän auttoi luomaan taidetta pelin taustoja varten. Myöhemmin hän auttoi tuomaan maailmaan myös Alien Incidentin, kunnes hän muutti Britanniaan työskentelemään sikäläisessä Scavenger-pelitalossa.

Scavengerilla vietetyn ajan jälkeen Kallioinen päätyi olemaan mukana peräti kolmen eri peliyrityksen perustamisessa. Ensimmäinen näistä oli Australiaan perustettu Church of Electronic Entertainment, joka vastasi varsinkin Space Haste -nimisen ajopelisarjan julkaisusta. Hieman myöhemmin hän muutti Alankomaihin ja auttoi perustamaan Dreams Interactiven, jonka oli tarkoitus tuoda maailmaan Lejendary Adventure -lisenssiin pohjautuvan massiiviroolipelin, jota ei tosin lopulta koskaan julkaistu.

Vuonna 2006 Kallioinen perusti Suomessa myös Chat Republicin, joka teki peliaiheista yhteistyötä esimerkiksi Formula 1 -talli Williamsin ja Battery-energiajuomabrändin kanssa.

Osaksi Housemarqueta Kallioinen liittyi vuonna 2012. Osana studion Alienation-projektia mies toimi pelin taidepuolen vetäjänä.

Lähde: Housemarque

Lisää luettavaa