Suomalainen ohjelmistoyhtiö osaksi nimekästä pelimoottorivalmistajaa

Helsinkiläinen Applifier-ohjelmistoyhtiö toimii jatkossa osana Unitya, jonka monet tuntevat suositusta pelimoottoristaan.

15.3.2014 11:57

Yhdysvaltalainen peliteknologiayhtiö Unity on ostanut Helsingissä majaansa pitävän ohjelmistoyhtiö Applifierin. Kaupan myötä maineikas Unity-pelimoottori laajenee entisestään yhtiöiden integroidessa Applifierin luomat Everyplay- ja GameAds-mobiilipalvelut osaksi Unityn toimintaa.

Palveluista Everyplayilla on suorin vaikutus pelaajiin itseensä, sillä se tarjoaa mahdollisuuden nauhoittaa ja jakaa eteenpäin pelikuvaa mobiilipeleistä. GameAds sen sijaan on markkinointiin tarkoitettu verkosto mobiilisovellusten kehittäjiä ja -julkaisijoita varten.

Integraatioiden ohella ostoksen ei pitäisi juuri muuten vaikuttaa Applifierin toimintaan. Sen palveluista ei näin ollen tule siis esimerkiksi Unityn yksinoikeuksia.

Unity on parhaillaan eräs suosituimpia pelimoottoreja maailmalla sen muun muassa tukiessa pelien kehitystä niin mobiili-, selain-, tietokone- kuin konsolialustoillakin. Sen helpohko lähestyttävyys on tehnyt siitä optimin työskentelyvaihtoehdon varsinkin monille indiekehittäjille.

Unitya käyttäviä pelejä ovat muun muassa Bad Piggies, Rust ja Hearthstone: Heroes of Warcraft.

Lähde: Applifier, Unity 

Lisää luettavaa