Sunless Skies pääsee tammikuussa täyteen synkkyyteensä – valmistaudu nyt ilmaisella pöytäroolipelillä

Sunless Skiesilla on nyt virallinen julkaisupäivä sekä yllättäen myös oma pöytäroolipelinsä.

23.9.2018 15:08

Synkkä ja steampunk-väritteinen avaruusseikkailupeli Sunless Skies julkaistaan virallisesti 31. tammikuuta, lontoolainen Failbetter Games on viimein voinut tiedottaa.

Kiinnostuneimmat ovat jo viimeisen vuoden ajan pystyneet poimimaan Sunless Skiesin Steamista early access -tuotteena, mitä ennen peli rahoitettiin myös alkuvuodesta 2017 järjestetyllä Kickstarter-kampanjalla. Aivan silkkaa juhlaa pelin valmistuminen ei ole kuitenkaan ollut. Sen valmistumispäivää jouduttiin lykkäämään aiemmin helmikuussa odotettua heikomman varhaisjulkaisumenestyksen johdosta.

Ennen valmistumista Sunless Skies saa vielä ainakin yhden isomman early access -päivityksen. Lokakuun 10. päivä ilmestyvä päivitys uusii isosti sen Reach-alueen ja laajentaa sen nälkiintymis-, kauhu-, polttoaine- ja miehistömekaniikkoja.

Alla katsottavissa on kuukauden takainen traileri Sunless Skiesista.

Näin julkaisupäivän vahvistumisen yhteydessä Failbetter Games on julkaissut lisäksi ilmaisen Sunless Skiesin maailmaan sijoittuvan pöytäroolipelin.  Skyfarer: A Sunless Skies RPG on ladattavissa tabletopgaming-sivustolta ja se päästää pelaajat toimimaan miehistönä omassa synkkiä hetkiä kokevassa avaruusaluksessaan.

Pöytäroolipeliä ovat auttaneet luomaan Grant Howitt ja Chris Taylor, joiden aiempiin roolipeleihin lukeutuvat esimerkiksi sellaiset teokset kuin Spire ja Honey Heist.

Lähde: Kickstarter

Lisää luettavaa