Strategiasarjojen klassikko Homeworld palaa uuden osan voimin ensi vuonna

Homeworld saa alkuvuodesta virallisen esiosan, kun avaruustaistelujen sijaan huomattavasti maanläheisempään toimintaan keskittyvä

17.12.2015 22:49

Strategiasarja Homeworld on saamassa tammikuussa ensimmäisen uuden osansa sitten vuoden 2003. Kyseisen kuun 20. päivä Windows-koneille on ilmestymässä pelattavaksi Homeworld: Deserts of Kharat, joka toimii eräänlaisena esiosana koko sarjalle.

Deserts of Kharat on entisistä Homeworld-veteraaneista koostuvan Blackbird Interactive -studion käsialaa. Aiemmista Homeworld-peleistä poiketen uusi reaaliaikainen strategiapeli ei sijoita toimintaansa enää kuitenkaan avaruuteen, vaan taktikointi tapahtuu nyt kuolemaa tekevällä Kharat-planeetalla. Koettavaksi peli tarjoaa sekä 13 tehtävästä koostuvan tarinakampanjan että myös tietysti kilpailullisen moninpelipuolen.

Alun alkaen Homeworld: Deserts of Kharat tunnettiin nimellä Hardware: Shipbreakers, kun se julkistettiin ensimmäistä kertaa kehittäjiensä toimesta reilut kaksi vuotta sitten. Kun teksasilaispelitalo Gearbox Software hankki kuitenkin vuonna 2013 haltuunsa oikeudet Homeworld-sarjaan, nappasi se myös Hardwaren talliinsa ja nimesi sen ensin uudelleen Homeworld: Shipbreakersiksi. Deserts of Kharat -nimen yhtiö otti käyttöönsä vasta hiljattain.

Ennakkotilaustarjouksena Gearbox tarjoaa Deserts of Kharatista kiinnostuneille pelaajille ilmaista kopiota aiemmin tänä vuonna julkaistusta Homeworld Remastered Collection -paketista. Pelin voi ennakkotilata ainakin Steamin kautta.

Lähde: Gearbox

Lisää luettavaa