Avaruusstrategiasarja Homeworld menossa Borderlands-kehittäjän omistukseen

Gearbox on tehnyt suurimman tarjouksen Homeworld-sarjasta ja on näin saamassa oikeudet haltuunsa.

22.4.2013 21:22

Borderlandsilla menestystä niittänyt ja Aliens: Colonial Marinesilla puolestaan haukkuja haalinut Gearbox näyttää olevan Homeworld-pelisarjan tuleva omistaja. Pelitalo on ilmoittanut tänään, että se teki kuluvan kuun aikana järjestetyssä THQ-huutokaupassa suurimman tarjouksen pelisarjasta, mistä varsinkin yhtiön luova johtaja Brian Martel vaikuttaisi olevan erityisen innoissaan.

Mikäli kaikki menee huutokaupan seuraavien vaiheiden suhteen nappiin, on Gearbox ensitöikseen aikeissa tuoda Homeworldin ja Homeworld 2:n saataville johtaviin latauspalveluihin puhtaimmassa mahdollisessa muodossaan. Se myös pyytää kykeneviä ihmisiä ja organisaatioita ottamaan siihen yhteyttä, mikäli heiltä löytyy kykyjä ja innostusta muotoilla pelisarjan tulevaisuutta.

Debyyttinsä Homeworld-sarja teki strategiamarkkinoilla jo vuonna 1999 Relicin toimesta Sierran julkaisemana. Samainen kehittäjä vastasi myös nelisen vuotta myöhemmin ilmaantuneesta jatko-osasta. Nykyisin Relic kuuluu Segalle.

Huutokauppaa käsittelevän tuomioistuimen odotetaan hyväksyvän kaupat toukokuun loppuun mennessä. Homeworldin ohella kaupan olivat myös muun muassa sellaiset pelisarjat kuin Darksiders ja Red Faction.

Lähde: Gearbox

Lisää luettavaa