Strategiajulkaisija Paradox puskee pelimodeja konsoleille uudella Paradox Mods -alustallaan

Paradox-pelit alkavat saada modituen ainakin Xbox Onella.

22.2.2019 17:01

Julkaisija ja suurstrategiakehittäjä Paradox Interactive on tuomassa moditukea peleihinsä Xbox Onella. Yhteistyönä MIcrosoftin kanssa yhtiö on lanseerannut jakelualusta Paradox Modsin, jonka kautta modaajien pitäisi pystyä kätevästi jakamaan luomuksiaan niin pc- kuin konsoliyleisölle.

Paradox Modsia tukee aluksi virallisesti tieteiskaupunkirakentelupeli Surviving Mars, jolle löytyy palvelusta aluksi 30 ennakkoon konsoleita varten valittua ja testattua modia käytettäväksi. Tarjonnan ja pelituen pitäisi luonnollisesti kuitenkin kasvaa jatkossa. Modaajien kannalta Paradox lisäksi lupaa, ettei modien saaminen pitäisi tuottaa heille ylimääräistä päänvaivaa, vaan että prosessista on pyritty siivoamaan pois turhat ylimääräiset vaiheet.

– Modaaminen on ja tulee jatkossakin olemaan tärkeä osa Paradox-yhteisöä. Monipuolistettuamme tapaa, jolla jakelemme pelejä, olemme halunneet varmistaa, että kaikki pelaajamme voivat ottaa osaa luomisprosessiin, Paradox Mods -kehitystä valvova Anders Törlind kertoo.

Aiemmin modeja on erityisesti puskenut konsoleille Bethesda, jonka peleistä modeja ovat rajatussa muodossa tukeneet pc:n ulkopuolella niin The Elder Scrolls V: Skyrim: Special Edition kuin Fallout 4. Konsolipelien modaamisen suhteen MIcrosoft on näyttänyt olevan hieman avoimempi kuin Sony, sillä yhdessä vaiheessa jopa Bethesda-pelien modausmahdollisuus PlayStation 4:llä näytti kovin hataralta.

Lähde: Paradox Interactive

Lisää luettavaa