Steamin toivelistatuin peli The Day Before myöhästyy – pelimoottori päivittyy Unreal 5:een

Peliä luvattiin aiemmin ulos kesäksi.

5.5.2022 20:50

Steamin toivelistatuimpien pelien kärjessä kirjoitushetkellä seisova selviytymismoninpeli The Day Before myöhästyy.

Venäläistaustaiset mutta nykyisin myös Singaporessa ilmeisesti kirjoilla olevat yhtiöt Fntastic ja MyTona ovat ilmoittaneet, ettei peliä tavoitella enää ulos pc:lle tämän vuoden kesäkuulle. Uudeksi julkaisupäiväksi se on saanut 1. maaliskuuta 2023. Myös konsoliversioiden on kerrottu olevan kehitteillä.

IGN-sivustolle antamassaan lausunnossa yhtiöt toteavat, että pelin käyttämä moottori on päätetty vielä päivittää hiljattain virallisesti julkaistuun Unreal Engine 5:een, mikä on vaatimassa oman aikansa kehityksessä. Yhtiöiden suunnalta kuitenkin lupaillaan, että moottorin päivittäminen auttaa tekemään The Day Beforen pelattavuudesta ”vieläkin fantastisemman”.

Avoimeen zombien kansoittamaan postapokalyptiseen maailmaan sijoittuva The Day Before esiteltiin ensimmäisen kerran viime vuoden tammikuussa. Siitä näytetyn materiaalin myötä peli kerännyt kovasti vertailuja muun muassa The Divisioniin ja Dayz:aan. Samalla se on herättänyt tosin myös kysymyksiä siitä, näyttääkö esitetty materiaali jopa epäilyttävän silotellulta kehittäjälle, joka ei ole aiemmin tunnettu vastaavan mittaluokan peleistä. Fntasticin aiempiin luomuksiin lukeutuvat esimerkiksi lintuperspektiivistä kuvattu selviytymisseikkailu The Wild Eight sekä verkossa pelattava piilospeli Propnight.

Lähde: IGN, SteamDB

Lisää luettavaa