Valve on jälleen uudistanut Steamin alueelliseen hinnoitteluun kytkettyjä aluerajoituksia, Reddit-keskustelupalstan käyttäjät kertovat.

Alueellisen hinnoittelun ansiosta eri markkina-alueilla majailevat Steam-käyttäjät maksavat peleistään eri hintoja. Esimerkiksi Venäjän alueella Steam-pelien hinnat ovat poikkeuksetta Eurooppalaisia vastineitaan alhaisemmat. Vaikka pelejä on jo aikaisemmin lukittu siten, ettei tietyiltä edullisemmilta markkinoilta ostettuja julkaisuja voi lunastaa kyseisten alueiden ulkopuolella, on aluerajoituksia onnistuttu kiertämään esimerkiksi lahjakoodien avulla.

Nyt aluerajoituksia on tiukennettu entisestään niiden kiertämisen rajoittamiseksi. Aikaisemmin esimerkiksi venäläisen Steam-lahjakoodin ostaneiden pelaajien oli mahdollista huijata Steamia välityspalvelimen avulla lahjakoodin lunastamisen ajaksi. Lunastamisen jälkeen peliä oli kuitenkin mahdollista pelata normaalisti vaikkapa Suomesta käsin.

Tiukemmat aluerajoitukset tarkoittavat, että pelejä ei voi myöskään pelata aluerajoituksessa mainittujen maiden ulkopuolella. Aluerajoitukset astuvat voimaan takautuvasti joulukuuhun 2014, joten lahjakoodeilla halvemmilta aluerajoitetuilta markkinoilta hankittujen pelien ei pitäisi enää toimia kyseisten alueiden ulkopuolella.

Järjestelmässä on myös ilmennyt yllättäviä ongelmia. Esimerkiksi edullisemmilla markkinoilla vieraillessaan kannattaa olla tarkkana minkä alueen Steam-kaupasta pelinsä ostaa. Kotimaahan palatessaan peli saattaa nimittäin olla käyttökelvoton, mikäli se on ostettu aluerajoitetulta markkinalta.

Lähde: Reddit

Lisää luettavaa