Steamin sekä DualShock 4:n kohtaaminen ja WoW-ohjaajan uudet kujeet – tässä viikon suurimmat uutiset

Uutisia, kommentteja ja 2017-karkulaisia viikolta 41.

16.10.2016 21:00

Menneellä viikolla ihmeteltiin muun muassa julkaisunsa viimein saanutta PlayStation VR.ää ja World of Warcraft -ohjaajan seuraavia aikeita. Steamin kehittäjäpäivältäkin kuultiin hieman supinaa varsinkin Valven latauskaupan sekä DualShock 4:n yhteisestä tulevaisuudesta, eikä viivästysuutisiltakaan vältytty.

Näistä ja muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme.


World of Warcraftin ohjaaja lähti vaihtoon – uusi mysteeriprojekti kutsuu

World of Warcraftin ohjaajan on tullut aika vaihtua. Roolia viimeiset vuodet hallussaan pitänyt Tom Chilton (kuvassa) on ilmoittanut astuvansa alas kyseisestä tehtävästä keskittyäkseen seuraavaksi jonkinlaiseen toiseen Blizzardin sisällä työn alla olevaan projektiin.

Lue koko uutinen

Jos jollekkin Blizzardin vanhoista sarjoista tulee jatkoa, niin se on sitten Warcraft IV, valitettavan epätodennäköistä sekin. Että eiköhän kyseessä ole jälleen joku täysin uusi projekti. -Balnazzard


2017 lumosi taas pelejä puolelleen

Julkaisujen lykkäys on normaali osa pelialaa ja siitä saatiin hyvä muistutus taas tällä viikolla, kun useampaakin projektia lykättiin ensi vuodelle. Lykkäyskohtelun kohtasivat tällä kertaa niin Friday the 13th, Cuphead ja Star Citizenin yksinpelikampanja.

Lue lisää (Friday the 13th, Cuphead, Star Citizen)

Vähän pelkään että oikeaa tarinaa tilaa ei tule vaan jotain bottien tappamista vain. -frozen (Friday the 13th)

Heillä on varmasti ollut hyvä syy julkaista peli vasta myöhemmin. Ottaisin tämän positiivisena uutisena siitäkin huolimatta, että tottakai moni odottaa jo pääsevänsä peliä pelaamaan. Jos tämä auttaa saamaan pelistä hiotun, niin on varmasti odottamisen arvoista. -edqe (Cuphead)


Sony-pomo: PlayStation VR:ää myydään heti voitolla

Torstaina kauppoihin saapunutta PlayStation VR -virtuaalitodellisuusvisiiriä myydään voitolla, Sony Interactive Entertainment -pomo Shawn Layden on vahvistanut pelisivusto Polygonille. Käytäntö ei ole ollut aina täysi itsestäänselvyys pelilaitemarkkinoilla, sillä varsinkin konsoleita on myyty useasti tappiolla, kun ne saapuvat ensimmäistä kertaa markkinoille.

Lue koko uutinen

Vaikka raudan hinnasta onkin turha valittaa, niin pistää se kulutushimoa kyllä kuriin kun tajuaa, että jo perussetit kustantavat pelien kera yli kolmanneksen allekirjoittaneen kuukausipalkasta. Sillä summalla ostaisi jo mieluummin vaikka puuttuvan konsolin ja siihen pelin ja verkkopalvelun. -lindario


Steam saa kunnollisen tuen PS4-ohjaimelle

Pc-pelaajat voivat piakkoin hyödyntää PS4:n ohjainta täysiverisesti Steamissa, Valve on paljastanut.

Valve kertoi paraikaa käynnissä olevassa Steam Dev Days -tapahtumassa kehittävänsä kunnollista tukea PS4:n DualShock 4 -ohjaimelle. Tulevassa Steam-päivityksessä saapuva tuki mahdollistaa DualShock 4:n erityisominaisuuksien hyödyntämisen Steamin kautta pyörivissä peleissä. Päivitys tuo tuen mm. ohjaimen kosketuspaneelille sekä liikesensoreille.

Lue koko uutinen

Piti hieman hieraista silmiä kun tästä eilen luin. Toivottavasti tulee toimimaan hyvin. -Marioysikax

Kiitos jeesus ei enää köykäisiä softia. -Turzka


Rise of the Tomb Raiderin uusi lehdistöversio kumartaa komeasti alkuperäisen PlayStationin suuntaan

Rise of the Tomb Raider on saanut uuden nostalgisen lehdistöversion tänään tiistaina koittaneen PlayStation 4 -julkaisunsa kunniaksi.

Uusi lehdistöversio on pakattu muistuttamaan alkuperäisen PlayStationin peliä aina sen kansia ja sisuksista löytyvää ohjekirjaa myöten. Lähinnä ainut tavanomainen osa pakettia on itse pelilevy, joka ei ikävä kyllä ole millään tavalla yhteensopiva konsolivanhuksen kanssa.

Lue koko uutinen

Oi kuinka kaunis se on! Varsinkin toi ohjekirja, jossa näyttäisi olevan perusteelliset juoniselostukset ja hahmoprofiilitkin mukana. -mecha_no_maniac

On kyllä erikoishieno julkaisu kuten yleensäkin nämä pressiversiot ovat. Kyllä kelpaisi tällekin keräilijälle! -OsKu


Grand Theft Auto V -tähti loistaa GTA:n ja virtuaalitodellisuuden innoittamassa fanivideossa

Jälleen yksi Grand Theft Auto -sarjan inspiroima fanivideo on hivuttautunut maailmaan. Uusimmasta lyhytelokuvasta on vastannut yhdysvaltalainen videoryhmä Corridor, jonka luomus esittelee humoristisin ottein, millainen GTA voisikaan olla virtuaalitodellisuudessa.

Lue koko uutinen

Katsoin tuon viime yönä ja oli kyllä hemmetin hyvä. Varsinkin siinä kohtaa tuli naurettua kunnolla kun ”modaajat” ilmestyi paikalle 😀 -partajeesus

Oli joo pirun hyvä ja ne online-viittaukset oli kyllä niin täydellisiä. Mainiosti näytellyt ku**pääpelaajat hävittäjineen. -Oskari99


The Elder Scrolls V: Skyrim – Special Edition valmistui, tätä se vaatii pc:ltäsi

Kuluvan kuun lopulla julkaistava remasteroitu versio The Elder Scrolls V: Skyrimista on saatu Bethesdan toimesta valmiiksi. Yhtiö juhlisti asiaa virallisilla sivuillaan tekemässä ilmoituksessa, jonka yhteydessä se vahvisti myös, mitä Special Editioniksi kutsuttu uusi Skyrim-versio vaatiikaan pc:ltä.

Lue koko uutinen

Ehkä olisi viimeinkin aika kokea tämä. -kurrinen123


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa