Pelipalvelu Steamin oma musiikkisoitin on julkaistu virallisesti. Alkujaan viime helmikuussa julkistettu tuore ominaisuus on ollut ennen virallista julkaisua kokeiltavissa vain beetamuodossa, mutta nyt se pääsee elämään täyttä elämää oletuksena eräänä Steamin perusominaisuutena.

Steamin musiikkisoitin toimii suoraan osana Steamin omaa asiakasohjelmaa, eli pelien pelaamisen yhteydessä oman musiikin hallinnointiin ei tarvita enää jotain toista ulkopuolista ohjelmaa. Musiikkisoittimeen on mahdollista liittää osaksi omalla tietokoneella oleva musiikkikirjastonsa, minkä ohella soitin kykenee myös havaitsemaan Steamin kautta ostetut musiikkiääniraidat

Musiikkisoittimen julkaisun kunniaksi Valve jakaa joukon omien peliensä ääniraitoja Steam-käyttäjille ilmaiseksi, kunhan kyseiset pelit ovat vain käyttäjän omistuksessa. Se on samalla myös laskenut lokakuuhun asti kyseisten pelien hintaa 75 prosentilla.

Listan kaikista Steamissa myynneistä musiikkiääniraidoista voi katsastaa täältä. Tavanomaisesti Steamissa ääniraitoja myydään pelien lisäsisältöinä, mutta niitä on toki mahdollista kuunnella myös Steamin ulkopuolellakin.

Mikäli Steamin musiikkisoittimesta halajaa antaa palautetta, onnistuu se Steamin foorumeilla. Valve lupaa, että se on aikeissa kehittää ominaisuutta vielä nykyistä pidemmälle.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa