Steam takoi taas uusia ennätyksiä – huima käyttäjämäärä kertoo pelaamisen suosion kasvusta

Steamin uusi vuosi käynnistyi ennätyslukemissa.

8.1.2024 09:00

Valven Steam-pelialustalla on tehtailtu jälleen ennätyksiä.

Steamin tilastot kertoivat äskettäin alustan suosion kasvaneen viime vuonna huimiin mittoihin pelijulkaisujen määrässä mitattuna. Nyt myös vuosi 2024 on lähtenyt liikkeelle ennätysten merkeissä.

Sunnuntain aikana Steam saavutti uuden samanaikaisten käyttäjiensä ennätyksensä. Alustalla oli parhaimmillaan 33 675 229 käyttäjää samaan aikaan. Myös pelissä olevien aktiivisten käyttäjien määrässä yllettiin uuteen ennätyslukemaan. Tilastojen mukaan Steam-käyttäjiä oli pelaamassa samaan aikaan enimmillään 10 837 140 kappaletta.

Steamin edellinen käyttäjäennätys oli peräisin viime maaliskuulta, jolloin huippulukemaksi tuli rahtusen alle 33,6 miljoonaa käyttäjää. Mikäli viime vuosina nähty trendi toistuu, on Steamin käyttäjämäärässä luvassa nousua tänäkin vuonna alkukevääseen asti. Alustan pelaajamäärät nimittäin ovat lähes säännönmukaisesti notkahtaneet kesäkuukausien ajaksi, mutta kasvaneet lähes poikkeuksetta syksystä maalis-huhtikuulle asti.

Pc-kauppapaikka on kasvattanut suosiotaan hurjasti viime vuosien aikana. Vielä ennen koronapandemiaa Steamin käyttäjämäärät olivat reilusti alle 20 miljoonan. Maaliskuun 2020 sulkutoimenpiteet näkyivät välittömästi lähes neljänneksen kasvuna Steam-käyttäjämäärissä, mutta pelaajamäärät ovat olleet kasvavalla trendillä myös pandemiahuolien hälvennyttyä.

Lähde: SteamDB

Lisää luettavaa