Pelien lainaaminen perheelle ja kavereille saapumassa Steamiin

Steam on saamassa lähitulevaisuudessa Family Sharing -ominaisuuden, joka mahdollistaa pelien lainaamisen muiden pelaajien käyttöön.

11.9.2013 20:28

Yhdysvaltalaispelitalo Valve on lisäämässä pelipalvelu Steamiin uuden Family Sharing -ominaisuuden. Kuten jo nimi vihjaa, antaa ominaisuus käyttäjille mahdollisuuden jakaa omistamansa Steam-pelikirjaston sekä ”perheenjäsenten” että ”läheisten ystävien” käyttöön.

Pelien jakoon voi kerrallaan liittää mukaan maksimissaan kymmenen eri tietokonetta. Kukin käyttäjä, joka pelaa jakoon asetetun pelikirjaston pelejä, kartuttaa pelatessa omaa saavutustiliään eikä vaikuta toisen pelaajan tallennuksiin.

Kirjastoja voi kuitenkin käyttää vain yhden laitteen kautta kerralla. Lainaaja itse on myös etuasemassa, mitä tulee jaettujen pelien käyttöön, sillä hän pystyy päättämään toisen pelaajan pelisession, mikäli hän itse haluaa käyttää kirjastoaan.

Pelejä jakaessa käyttäjät eivät voi itse päättää tarkasti, mihin peleihin he sallivat muiden pääsyn. Pelikirjastot jaetaan muille käyttäjille aina kokonaisuudessaan, mitä nyt kaikki pelit eivät tue jakamista. Tällaisia ovat esimerkiksi tuotteet, jotka vaativat tunnukset johonkin ulkopuoliseen pelipalveluun.

Aluerajoituksia ei myöskään voi ohittaa ominaisuutta käyttämällä.

Family Sharing on parhaillaan siirtymässä kohti beetatestausta. Siihen voi hakea mukaan täältä.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa