Steam-ohjain päivittyi tuhdein uusin ominaisuuksin – mukana tuki ulkopuolisille peleille

Valven oma Steam-ohjain on vasta kuukauden vanha, ja se elää ja kehittyy vielä.

11.12.2015 12:30

Steamin oma ohjain on ollut virallisesti markkinoilla jo kuukauden päivät.

Vempelettä ei kuitenkaan vain tuupattu kauppojen hyllyille pölyttymään, vaan sen kehittänyt Valve päivittää ohjaimen ominaisuuksia jatkuvasti paremman käyttökokemuksen perässä. Ohjaimen joulukuinen päivitys on nyt saatavilla, ja se tuo mukanaan useita toivottuja ominaisuuksia, joista ehkä suurin ja tärkein on tuki muualta kuin Steamista ostettujen pelien pelaamiseen. Lisäämällä alustan ulkopuoliset pelinsä Steam-kirjastoihinsa ohjainten omistajat voivat nyt luoda ja jakaa omia näppäinkonfiguraatioitaan niitä varten.

Rooli- ja strategiapelaajat voivat iloita uusista ominaisuuksista, jotka mahdollistavat kosketuslevyn kiinnittämisen tiettyyn alueeseen ruudulla vaikkapa minikarttaa varten, sekä kutakin peliä varten räätälöityjen pikanäppäinten näppärän asettelun yhdelle kosketuslevylle. Räiskintäpelaajat puolestaan on pidetty mielessä ohjaimen kallistelutunnistusta parannellessa ja hiiren käyttöä muistuttavaa tattitilaa kehitellessä.

Ohjaimen kustomointimahdollisuuksien monimutkaistuessa on tärkeää, että pelaajien omat asetukset kulkevat heidän mukanaan myös kodin ulkopuolella. Steamin tuleva beetaversio antaa pelaajien rekisteröidä ohjaimensa, minkä jälkeen asetusten imurointi käy kätevästi mistä tahansa.

Uusista ominaisuuksista voi lukea suomeksi lisää täältä.

Lähes hypnoottisen viihdearvon vuoksi alle on upotettu Valven juuri julkaisema video Steam-ohjainten lähes täysin koneellistetusta rakennusprosessista.

Lähde: Steam, Polygon

Lisää luettavaa