Steam käynnisti oman hyvitysohjelmansa – rahat takaisin ”mistä tahansa syystä”

Valve on helpottanut tapaa, jolla Steam-ostoksistaan voi saada rahat takaisin. Jatkossa hyvityksiä tarjotaan melkeinpä mistä tahansa syystä, kunhan tietyt ehdot vain täyttyvät.

2.6.2015 21:19

Valve on käynnistänyt uuden virallisen hyvitysohjelman Steam-latauspalvelussaan.

Jatkossa mikäli pelaajat haluavat rahat takaisin jostain Steamista ostetusta pelistään, onnistuu se ”mistä tahansa syystä”, kunhan ostohetkestä ei ole kulunut yli kahta viikkoa eikä tuotetta ole pelattu yli kahta tuntia. Mikäli siis ostettu peli ei esimerkiksi toimikaan tietokoneellasi tai et yksinkertaisesti vain pidä siitä, lupaa Valve antaa rahat tuotteesta takaisin pyyntöä vastaan.

Lisäsisällön suhteen hyvitykset toimivat kohtalaisen samalla tavalla. Tuolloin vaatimuksena tosin on, että lisäsisällön oston jälkeen itse pääpeliä ei ole saanut pelata kahta tuntia enempää, mikäli hyvitystä kaipailee. Lisäsisällöt, jotka esimerkiksi nostavat lopullisesti pelihahmojen tasoja, eivät ole myöskään hyvityskelpoisia.

Hyvityksiä voi pyytää Valvelta osoitteesta help.steampowered.com. Valve lupaa, että se käy kaikki pyynnöt läpi, vaikkeivät ne täysin täyttäisivätkään aina vaatimuksia. Yhtiö kuitenkin myös varoittaa, että mikäli joku näyttää käyttävän hyvitysohjelmaa vääränlaisin motiivein, voidaan käyttäjältä evätä mahdollisuus hyvityksiin.

– Hyvitysten ideana on poistaa mahdolliset Steam-kaupan käytön riskit. Hyvitykset eivät ole tapa pelata pelejä ilmaiseksi. Jos näyttää siltä, että asiakas väärinkäyttää hyvitysjärjestelmäämme, saatamme lopettaa niiden tarjoamisen kyseiselle henkilölle. Huom! Emme koe väärinkäyttönä hyvityksen pyytämistä tuotteesta, joka laitettiin alennusmyyntiin juuri ostettuasi sen ja ostat sen heti uudestaan alennettuun hintaan, Valve selittää.

Hyvityksen voi saada joko Steam-lompakkoon tai sillä maksutavalla, jota käyttäjä käytti pelin ostamiseen. Lisätietoja tästä ja erikoisempien tuotteiden, kuten lahjojen, hyvityskelpoisuudesta voi lukea suomeksi suoraan Steamista.

Lisää luettavaa