Stardew Valley -kehittäjän ja -julkaisijan tiet eriytyvät

Stardew Valley -kehittäjä Eric Barone jatkaa pelinsä parissa jatkossa itsenäisesti.

2.12.2018 19:06

Stardew Valleyn tehnyt pelinkehittäjä Eric Barone on napannut takaisin ensisijaisen vastuun ja hallinnan hittipelistään. Tuoreessa blogikirjoituksessaan Barone toteaa, että hänen ja julkaisija Chucklefishin teiden on tullut aika erota muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Joulukuun 14. päivä alkaen Barone on omakustanteisesti vastuussa Stardew Valleyn pc-, Xbox- ja PlayStation-versioista, kun Switch- ja mobiiliversiot elävät yhä Chucklefishin valvovan silmän alla. Barone perustelee tapahtumaa sillä, että hän on valmis jatkamaan pelin parissa itsenäisesti ja kokee, että mahdollisuus hoitaa omien peliensä julkaisupuoli itsenäisesti on monen indiekehittäjän unelma. 

Barone samalla kuitenkin korostaa, että Chucklefish näytteli tärkeää osaa pelin menestyksessä ja kasvamisessa.

– Olin Stardew Valleyn alkuperäisen julkaisun aikoihin täysi noviisi videopelialalla. Chucklefish vastasi julkaisijana pelin jakelusta, konsolikäännöksistä ja lokalisoinnista. He laittoivat pystyyn virallisen Wiki-sivuston ja auttoivat minua uudelleensuunnittelemaan verkkosivun. Tom Coxon tietysti teki myös mahtavaa työtä lisäämällä nettikoodin peliin ja tekemällä moninpelistä todellisuutta, Barone selittää.

Lisätietoja Stardew Valleyn tulevaisuudesta on Baronen mukaan tarkoitus kuulla piakkoin. Switch-versio valmistautuu vuorostaan saamaan pian moninpelin, kun taas mobiilipuolella pelin Android-versio alkaa olla kasassa.

Lähde: Stardew Valley (kotisivu)

Lisää luettavaa