Suositun farmisimulaattorin Stardew Valleyn julkaissut Chucklefish on paljastanut hieman lisää yhtiön seuraavasta peliprojektista Spellbound.

Spellbound muistuttaa monin paikoin Eric Baronen maatalouspeliä, mutta maanviljelyn sijaan pelaajat pääsevät velho-oppilaiksi taikuuteen erikoistuneeseen kouluun.

Pelkän koulunkäynnin lisäksi peli keskittyy vahvasti myös ystävyys- ja parisuhteisiin, joita koulutoiminnan ohella voi suorittaa. Iso osa ajasta käytetäänkin uusien ystävien tapaamiseen, kiusallisista ensitreffeistä selviytymiseen ja muihin askareisiin.

Kullakin sivuhahmolla luvataan olevan omat tavoitteet ja persoonallisuudet, joten kaikki rakkaudentunnustukset eivät saa välttämättä vastakaikua.

Kouluaktiviteetit tarjoavat puolestaan muutamaan eri taikuuden alaan erikoistuneen sivujaoston, joiden mestaruuden hallitsemiseksi täytyy osallistua erinäisiin kouluprojekteihin. Näihin voi lukeutua muun muassa viljelemällä taikakasveja ja -otuksia tai ottamalla yhteen metsässä asustavien hirviöiden kanssa.

Taistelumekaniikan luvataankin saaneen inspiraation zeldamaisesta toimintaroolipelistä, jossa miekkojen ja pommien sijaan viskotaan taikoja. Eri elementtejä saa myös avattua ja yhdistettyjä uusia loitsuja varten.

Uudelleenpeluuarvoa kehittäjät hakevat yhden lineaarisen tarinan sijaan tarjoamalla pelaajille paljon vaihtoehtoja, tutkittavaa ja opittavaa.

Spellbound on kehitteillä pc:lle. Chucklefish on kuitenkin maininnut, etteivät mahdolliset konsoliversiot ole poissuljettuja.

Lähde: Red Bull Games

Lisää luettavaa