Star Wars -pelit siirtyvät Electronic Artsin vastuulle – BioWare, Visceral ja DICE mukana menossa

Electronic Arts ja Disney pudottivat suuria uutisia. EA on ottamassa vastuun ydinpelaajille suunnatuista Star Wars -peleistä.

7.5.2013 01:37

Electronic Arts on ottamassa haltuunsa vastuun ydinpelaajille suunnattujen Star Wars -pelien kehityksestä ja julkaisemisesta. Maanantai-iltana lähettämässään tiedotteessa pelijätti kertoi tehneensä asiasta mediahirmu Disneyn kanssa monivuotisen yksinoikeussopimuksen.

– Jokaisen kehittäjän unelma on luoda pelejä Tähtien sota -universumiin, EA-pomo Frank Gibeau perusteli sopimusta kyseisessä tiedotteessa.

– Kolme kärkistudiotamme täyttävät tämän unelman rakentamalla eeppisiä seikkailuja Tähtien sodan faneille. Uusia pelejä tuottavat DICE [Battlefield-sarja] ja Visceral [Dead Space -sarja], jotka tekevät seuraa BioWaren tiimille, joka jatkaa kehitystyötä Tähtien sodan parissa. Luomamme uudet kokemukset saattavat lainata elokuvilta, mutta pelit tulevat olemaan täysin alkuperäisiä uusine tarinoineen ja pelattavuuksineen.

Mainituista kehittäjistä BioWare painii parhaillaan Star Wars: The Old Republic -massiivimoninpelin parissa. Aikaisemmin se on vastannut myös arvostetun Knights of the Old Republic -pelin luomisesta.

Tieto sopimuksesta on tullut ilmi hieman yli kuukausi sen jälkeen, kun Disney ilmoitti käytännössä sulkevansa muun muassa juuri Star Wars -peleistä tunnetun LucasArtsin. Tapahtuma saikin aikoinaan monet pohtimaan, mitä tulevaisuus voisi tuoda tullessaan kyseisen brändin peleille. Vieläkään ei ole tosin varmuutta, onko EA esimerkiksi ottamassa kontolleen Star Wars 1313 -räiskintää.

Sopimus ei luovuta EA:lle aivan täysiä oikeuksia brändin peleihin. Disney huomioi, että se itse on luomassa Star Wars -tekeleitä mobiililaitteille ja sosiaalisten pelien markkinoille.

Lähde: EA

Lisää luettavaa