Star Wars Outlaws on läpäistävissä 30 tunnissa

Kehitystiimi joutui karsimaan Outlawsista keskeisen pelimekaniikan, mutta pelattavaa on ahkeralle avaruusseikkailijalle silti varsin reilusti.

13.6.2024 18:30

Ubisoft Massivella työskentelevän Star Wars Outlawsin luovan johtajan Julian Gerightyn mukaan pelin voi pelata läpi noin 30 tunnissa.

Maanantain Ubisoft Forward -esityksen jälkeen Gerighty keskusteli Video Games Chroniclen haastattelussa pelin kestosta sekä päätöksestä poistaa merkittävä ominaisuus Ubisoft Massiven alkuperäisestä visiosta poiketen.

Kehittäjät päättivät Gerightyn mukaan hyvin aikaisessa vaiheessa, että Outlaws tulee olemaan keskimäärin 25-30 tunnin seikkailu. Toisaalta suorituskeskeiset ja pelimaailmaa tutkivat pelaajat saavat uppoamaan peliin 50-60 tuntia. Gerightyn mielestä tämä on reilu määrä pelattavaa ”kaverille, jolla on perhe ja työ.”

Geriethy kuitenkin korostaa, että teos ei tule vastaamaan kestoltaan avoimen maailman jättipelejä. Tällä on silti hänestä etunsa.

– Tämä ei ole Assassin’s Creed -eepos, jossa on 200 tuntia pelattavaa, joten voimme todella keskittyä yksityiskohtiin. Se antaa meille mahdollisuuden toteuttaa mahdollisesti pienemmällä tiimillä jotain hallittavaa.

Haastattelussa myös kysyttiin, pystyikö kehitystiimi toteuttamaan peliin kaiken, mitä tiimi alun perin halusi, vai jouduttiinko joistain näkemyksistä tinkimään.

Geriethy kertoo haastattelussa ”jännittävän, kunnianhimoisen ja saavutettavan” yhteisen vision tärkeydestä pelinkehityksessä, mutta myöntää, että myös kompromisseja on jouduttu tekemään.

Divisionissa, Division 2:ssa ja Star Wars Outlawsissa visiota on noudatettu hänestä ”95-prosenttisesti”. Tiimi on lisännyt kehitysprosessin aikana muutamia asioita, ja tiettyjä elementtejä on muunneltu ja poistettu. Näitä on kuitenkin loppupeleissä ollut hyvin vähän.

– Esimerkkinä poistetuista asioista Outlawsin ensimmäisissä pitch-versioissa olisimme halunneet peliin mukaan uinnin. Animaatio-osaston mukaan se ei ollut mahdollista pelin laajuuden kannalta. Voimme elää ilman sitä, ja pelissä on paljon muita asioita, joita voimme tutkia, Geriethy sanoo.

Geriethy kertoo, että Outlawsin kaikkia minipelejä ei alun perin suunniteltu peliin, vaan niitä lisättiin mukaan kehityksen edetessä.

Geriethy vastasi haastattelussa Star Wars Outlawsin saamiin osittain negatiivisiin mielipiteisiin toteamalla, että pelaajat ovat nähneet vasta pienen osan siitä, mitä koko peli tulee tarjoamaan.

Star Wars Outlaws julkaistaan 30. elokuuta PS5:lle, Xbox Series X/S:lle ja PC:lle. Alta näet reilusti uutta pelikuvaa Outlawsista:

Lähde: Video Games Chronicle

Lisää luettavaa