Star Citizenin joukkorahoitus kipusi puoleen miljardiin dollariin

Star Citizen -kehittäjillä riittää liitua.

22.9.2022 08:00

Jättimäinen avaruussimulaatiopeli Star Citizen on rikkonut jälleen merkittävän joukkorahoitusrajapyykin.

Cloud Imperium Gamesin ja Roberts Space Industriesin vuosia jatkunut Star Citizen –joukkorahoituskampanja on kerännyt jo yli puolen miljardin dollarin edestä rahaa tukijoiltaan. Roberts Space Industriesin verkkosivujen mukaan pelin joukkorahoituspotti on nyt hieman yli 500 miljoonan dollarin suuruinen. Tukijoita pelillä on kaikkiaan lähes 4,1 miljoonaa, joten keskimääräinen tukisumma on hieman yli 122 dollaria. 

Edellisen ison rahoitusrajapyykin Star Citizen rikkoi viime marraskuussa. Tuolloin peli ylitti 400 miljoonan dollarin joukkorahoitusrajan. Roberts Space Industries on siis onnistunut keräämään viimeisimmät sata miljoonaa dollaria vain kymmenessä kuukaudessa.

Star Citizenin lopullisen julkaisun ajankohdasta ei vieläkään ole tietoa. Pelin joukkorahoituskampanja käynnistyi Kickstarterissa vuonna 2012 ja pelin keskeneräinen versio on ollut jo jonkin aikaa tukijoiden pelattavissa. Kehittäjä Cloud Imperium Games kertoi kuitenkin aikaisemmin tänä vuonna rajoittavansa pelin kehitystiekartan näkyvyyttä välttääkseen fanien pettymyksiä kehitteillä olevien ominaisuuksien venymisestä. Star Citizenin Squadron 42 -yksinpelikampanjan julkaisun taas kerrottiin kaksi vuotta sitten olevan vielä kaukana tulevaisuudessa.

Lähde: Roberts Space Industries

Lisää luettavaa