Star Citizen saavutti tavoitteensa: 100 miljoonaa kasaan joukkorahoituksella

Joukkorahoitusmaailman superjätti Star Citizen paukuttelee jälleen valtavia miljoonarajoja.

13.12.2015 09:51

Joukkorahoitusmaailman superjätti Star Citizen paukuttelee jälleen miljoonarajoja.

Vuoden alussa avaruusoopperan luoja Chris Roberts kertoi toivovansa pelin joukkorahoituspotin yltävän sataan miljoonaan dollariin ennen sen varsinaista julkaisua, ja miehen rukouksiin on vastattu nyt hyvissä ajoin. Yli miljoonan yksittäisen tukijan väkivoima on vihdoin kilauttanut kahdeksannen nollan tämänhetkisen loppusumman perään, ja kirjoitushetkellä mittari näyttää reilusti yli sataa miljoonaa.

Monista joukkorahoituskampanjoista tutut lisätavoitteet loppuivat Star Citizeniltä jo 65 miljoonan dollarin kohdalla, joten kerätyt varat suunnataan suoraan pelin yleisen kehityksen ja kiillotuksen tueksi. 

Star Citizenin pelaajilla on pyöreiden lukujen ohella muutenkin aihetta juhlaan. Pelin hartaudella varrottu alfaversio 2.0 on vihdoin julkaistu, ja se tuo mukanaan muun muassa useampaan otteeseen myöhästelleen ensimmäisen persoonan räiskintämoduulin ja reilusti uutta lääniä tutkittavaksi. Peliporukat voivat nyt mittailla avaruutta yhdessä sekä alusten sisällä että niiden ulkopuolella, ja tarjolla on päättömän poukkoilun ohella myös muutamia valmiita räiskintä- ja tiedustelutehtäviä.

Uuden alfaversion tunnelmia voi tutkailla alta virallisen pelikuvatrailerin muodossa.

Tällä hetkellä Star Citizenin virallista julkaisua kaavaillaan ensi vuoden loppupuolelle, mutta se ei ole vielä saanut tarkkaa julkaisuikkunaa.

Lähde: Roberts Space Industries, Polygon, Kotaku

Lisää luettavaa