Japanilainen julkaisija-kehittäjä Square Enix ei ole onnistunut saamaan kaikkea irti muutamista suurimmista nimikkeistään. Yhtiö ilmoitti tänään tehneensä menneen huhti-joulukuun aikana 5,8 miljardin jenin eli 46 miljoonan euron edestä nettotappiota, mistä se syyttää aina vain hankaloituvaa konsolipelimarkkinoiden tilaa.

Vielä viime vuonna yhtiö oli käärinyt vastaavalla ajanjaksolla kasaan viiden miljardin jenin nettovoitot. Liikevaihto sillä oli nyt sentään kasvanut viime vuodesta 7,4 prosenttia. Nyt se liikkuu näin ollen 96 miljardissa jenissä eli 760 miljoonassa eurossa.

Aivan silkkaan alamäkeen kaikki Square Enixin liiketoiminnat eivät siis ole menneet. Yhtiö onkin ilmoittanut, että erityisesti mobiiliteos Final Fantasy Brigade sekä selainpeli Sengoku Ixa ovat olleet sille voitollisia. Japanissa parhaillaan Wiillä rullaava Dragon Quest X -massiiviroolipeli on myös taivaltanut eteenpäin ilmeisesti varsin vakaaseen tahtiin.

Maaliskuussa päättyvän nykyisen tilikautensa aikana Square Enixin suurimpia pelejä konsoleilla ovat olleet Sleeping Dogs ja Hitman: Absolution. Joukkoon tällä saralla ehtii vielä tilikauden aikana liittyä myös uusi Tomb Raider. Japanissa edessä on myös muun muassa Dragon Quest VII:n saapuminen 3DS:lle.

Hankaluuksista huolimatta yhtiö uskookin kääntävänsä näillä eväin seuraavan kolmen kuukauden aikana heikon yhdeksänkuutisen vielä päälaelleen. Nettovoittoa se ennustaa keräävänsä tilikaudellaan vielä 3,5 miljardin jenin eli 27 miljoonan euron edestä.

Seuraavalla tilikaudellaan Squaren on tarkoitus tuoda markkinoille ainakin pelit Final Fantasy XIV: A Realm Reborn sekä Lightning Returns: Final Fantasy XIII. Japanissa Dragon Quest X on tuolloin pääsemässä vauhtiin myös Wii U:lla.

Lähde: Square Enix, Gamasutra

Lisää luettavaa