Uuden Tomb Raiderin ajastettu yksinoikeus ei ollut itsestäänselvä päätös Square Enixille.

Marraskuussa Xbox Onelle ilmestyvää Rise of the Tomb Raideria saadaan viimeisimmän tiedon mukaan odotella vuoden päivät PlayStation 4:lle, eivätkä fanit ole nielleet ilmoitusta purematta. Examiner-sivustolle hiljattain antamassaan haastattelussa Square Enixin läntisen haaran toimitusjohtaja Phil Rogers perustelee julkaisijan tekemää päätöstä. 

– Toivomme, että fanit tietävät sen olleen hankala päätös. Yhteistyösopimukseen päätyminen vei paljon aikaa, ja otimme sen hyvin, hyvin vakavasti. Tiesimme, että fanit pettyisivät siihen lyhytaikaisesti, Rogers myöntää haastattelussa.

Rogersin mukaan Microsoft voitti yhteistyökumppania kaivanneen Square Enixin puolelleen intohimollaan ja sitoutumishalullaan. 

– Kaikki eivät tiedä, miten intohimoisesti Microsoft suhtautuu Tomb Raideriin. He ovat tuoneet mukanaan palon, uskon ja tietynlaisen voiman, joka on ajanut meitä eteenpäin, Rogers hehkuttaa.

Mies uskoo sopimuksen olleen oikea päätös myös pelisarjan tulevaisuuden kannalta. 

– Se on meille tärkeintä. Tahdomme sarjan kasvavan, ja päätös on pitkäaikainen. Tahdomme viedä Tomb Raiderin seuraavalle tasolle, Rogers lupaa.

Rise of the Tomb Raider ilmestyy Xbox Onelle 13. marraskuuta. Pc:lle peli saadaan vuoden 2016 alussa, ja PlayStation 4 -versio julkaistaan saman vuoden lopulla.

Lähde: Examiner, VG247, DualShockers

Lisää luettavaa