Square Enixillä havaittiin roolipelaajien haluavan roolipelejä

Tuttujen pelisarjojen muuttaminen massayleisön viihteeksi ei tunnu kannattavan, myöntää Square Enix.

1.4.2014 18:44

Square Enix panostaa jatkossa japanilaisroolipeleihin sekä ydinyleisöönsä. Asiasta kertoi yhtiön johtaja Yosuke Matsuda, jonka mukaan globaalit massahitit saattavat helposti menettää fokuksensa.

Päätös on seurausta Square Enixin omiin viimeaikaisiin kokemuksiin ja myyntituloksiin. Massayleisölle kaavaillut globaalit pelit eivät ole yltäneet myyntitavoitteisiinsa, kun vuorostaan 3DS:lle tehty ja vahvasti japanilaisroolipelaajille suunnattu Bravely Default menestyi kansainvälisellä tasolla.

– Jos pelinkehityksessä keskitytään liiaksi asti kansainväliseen hittitehtailuun, saatetaan prosessissa menettää kosketus niihin pelaajiin, joille peliä oikeasti tehdään, Matsuda pohtii.

Mies viittaa kommentillaan muun muassa edellisosia virtaviivaistetumpaan ja toiminnallisempaan Hitman: Absolutioniin, joka suututti osan sarjan vanhoista faneista uudella otteellaan. Viestinä tuntuu toisin sanoen olevan, ettei tuttujen pelisarjojen muuttaminen massayleisön viihteeksi ole juurikaan kannattanut.

– Työn alla olevissa AAA-tason peleissämme palaamme juurille ja keskitämme huomiomme pelien ydinyleisöön. Haluamme, että fanit voivat todeta juuri heidän tuntemansa Hitmanin palanneen. Se on samalla paras tapa antaa kehitysstudioidemme osoittaa omat vahvuutensa, Matsuda kertoo.

Matsudan mukaan Bravely Defaultin tinkimätön luonne lajityypin perinteille on inspiroinut yhtiötä, ja sen seurauksena myös muissa peleissä keskitytään kunkin projektin kannalta oleellisiin asioihin.

– Tämä saattaa kuulostaa melko rajulta, mutta tästä eteenpäin uusia kehitteillä olevia pelejä lähestytään raskaiden japanilaisroolipelien tavoin. Näin keskitymme parempien tuloksien ja pelien tuottamiseen.

Square Enixin seuraava suurempi pelijulkaisu on Airtight Gamesin kehittämä murhadekkaripeli Murdered: Soul Suspect, jossa ratkotaan murhaa aavemaailmasta käsin. Julkaisijan omat studiot työstävät parhaillaan muun muassa uuden sukupolven Final Fantasy XV:tä ja Kingdom Hearts 3:a.

Lähde: Siliconera

Lisää luettavaa