Square Enix -roolipeli The Last Remnant täyttää kymmenen vuotta – ja katoaa myynnistä

The Last Remnantin on tullut aika kadota digimyynnistä.

25.8.2018 05:08

Square Enixin erikoisempi roolipelitapaus The Last Remnant on katoamassa myynnistä Sen Steam-sivujen mukaan peliä ei ole enää mahdollista ostaa virallisesti, kun kello lyö Suomen aikaan kahdeksan illalla syyskuun 4. päivä.

Pelin jo aikaisemmin ostaneet voivat luonnollisesti jatkaa sen pelaamista normaalisti ja ladata sen tarvittaessa Steam-kirjastoonsa uudelleen. Parhaillaan sitä kaupitellaan palvelussa kymmenellä eurolla.

Syytä poistolle ei ole annettu. Sen poistoajankohta viittaa kuitenkin jälleen jonkinlaisen sopimuksen vanhenemiseen.

The Last Remnant julkaistiin alkujaan Xbox 360:lle marraskuussa 2008, mitä seurasi pc-julkaisu seuraavan vuoden maaliskuussa. Kyseessä oli Squaren ensimmäinen oma Unreal Engine -pelimoottorilla tehty peli ja nimenomaan yksi firman varhaisemmista isommista japanilaisista Xbox 360 -panostuksista. Samoihin aikoihin yhtiöltä saatiin alustalle myös Star Ocean -kehittäjä Tri-acen luoma Infinite Undiscovery.

Xbox 360:llä The Last Remnantia myydä latausmuodossa muuten kuin lisäsisällön osalta. Peliä lupailtiin aikoinaan myös PlayStation 3:lle, mutta hanke lopulta kariutui. Pc-versiota on yleisesti pidetty parhaimpana sen saamien hienosäätöjen johdosta.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa