Square Enix perusti ihka oikean Shinra-yhtiön – työn alla kunnianhimoinen pilviprojekti

Square Enix on perustanut uuden pilviteknologiayhtiön, joka on saanut nimensä Final Fantasy VII:stä tutulta Shinra Power Companylta. Luonnollisesti Squaren suunnitelmat yhtiön varalle eivät ole siitä pienimmästä päästä.

20.9.2014 04:40

Square Enix on perustanut uuden Shinra Technologies -nimeä kantavan yhtiön. New Yorkissa päämajaansa pitävä firma on luotu kehittämään pilvipelaamiseen liittyvää teknologiaa, jonka pohjalta Final Fantasy -julkaisija on aikeissa luoda uuden, innovaatioita ajavan pelialustan.

Idea Shinra Technologiesin takana nojaa Square Enixin visioon ”virtuaalisesta supertietokoneesta”. Kuten pilvipelialalla yleensä, on Shinra-teknologian tarkoitus tehdä mahdolliseksi pelin kuin pelinkin pelaaminen käytännössä laitteella kuin laitteella, sillä pelaaminen tapahtuu internetin ylitse Shinran omien palvelimien hoitaessa pelien pyörittämisen. Palveluista kuten OnLivesta poiketen Shinran teknologian erikoisuus on kuitenkin se, että pelaajan aloittaessa pelaamisen ei Shinra avaa tälle aina uniikkia versiota pelistä, vaan kaikki hyödyntävät yhtä ja samaa pilvessä jatkuvasti pyörivää pelin versiota.

Hyöty järjestelyssä on Square Enixin mukaan se, että peleistä voitaisiin karsia näin esimerkiksi lataustaukoja, moninpeleistä vähenisivät synkronointiongelmat ja samalla pelimaailmoissa tehtyjä asioita, kuten vahinkoa, ei tarvitsisi ylläpitää välttämättä keinotekoisesti, sillä teoriassa pelimaailmojen ei tarvitsisi koskaan nollautua. Suunnitelmansa Square Enix pyrkii toteuttamaan rakentamalla käyttöönsä datakeskuksia, joissa yksittäisiä pelejä pyöritetään lukuisten suorittimien ja grafiikkaprosessoreiden voimin.

Shinra Technologiesia vetää entinen Square Enixin johtaja Yoichi Wada, ja se on tehnyt teknologiansa rakennuksen yhteydessä vankkaa yhteistyötä Just Cause -peleistä tutun Avalanche Studiosin kanssa. Shinra-teknologia on määrä saada Yhdysvalloissa ja Japanissa beetatestattavaksi ensi vuonna ja ainakin jo nyt Ubisoft on ilmaissut olevansa kiinnostunut sen mahdollisuuksista.

Shinra Technologiesin nimi on viittaus Square Enixin vanhaan kunnon Final Fantasy VII -roolipeliin. Pelin juonessa merkittävää roolia näytteli energiayhtiö Shinra Electronic Power Company, jolla oli tosin kaikkea muuta kuin vain puhtaita jauhoja pussissaan. Osuvasti myös pelin päähenkilö kantoi nimeä Cloud.

Lähde: Shinra Technologies, Polygon, Venture Beat

Lisää luettavaa