Mobiilipelien yksi tunnusmerkeistä on jo pitkään ollut niiden edullinen hinta, mikä on herättänyt jopa huolta esimerkiksi käsikonsolien tulevaisuudesta. Kaikki eivät kuitenkaan ole lähteneet kaupittelemaan kutakin teostaan kännyköille ja tableteille puoli-ilmaiseksi tai jopa ilmaiseksi ja näistä kenties tunnetuin on japanilainen pelijätti Square Enix.

MCV-lehden haastattelussa yhtiön mobiilipuolella johtoportaassa vaikuttava Antony Douglas toteaakin, ettei kyseessä ole ollut täysin pähkähullu bisnesidea. Muun muassa episodeittain julkaistava ja kokonaisuudessaan noin 26 euroa kustantava Final Fantasy Dimensions -roolipeli on pärjännyt Douglasin mukaan markkinoilla varsin mainiostikin.

– Se on tuottanut paljon enemmän kuin useat ilmaispelit, jotka luottavat joko sovelluksen sisäisiin maksuihin tai mainoksiin, Douglas vakuuttaa.

– 20 punnan roolipeleille löytyy yleisönsä. Jotkut eivät välttämättä innostu tästä, mutta he saattavat puolestaan käyttää 30 puntaa resurssienhallintapeleihin.

Square Enix -pomo myöntää, että ilmaispelit tulevat olemaan osa pelialan tulevaisuutta. Hän kuitenkin myös huomauttaa, etteivät mallit pysy kiinteinä kokonaisuuksina lopullisesti, vaan muutoksia tulee myös tapahtumaan.

Täysin Square ei tähän mennessä ole toki ohittanut ilmaispelejä. Tämän vuoden puolella se sai nimittäin tuotua mobiililaitteille mallia noudattavan teoksen nimeltä Guardian Cross.

Aiemmin myös muun muassa Activisionin Eric Hirshberg on puhellut ilmaispelien olevan tulevaisuudessa vain yksi monesta vaihtoehdosta.

Lähde: MCV

Lisää luettavaa