Japanilainen peliyhtiö Square Enix on paljastanut tulevaisuudensuunnitelmiaan pelisarjojensa varalle.

Square Enixin johtaja Takashi Kiryu on kertonut yhtiön suunnitelmista sijoittajille suunnatussa kyselytuokiossa. Jo elokuussa järjestetyn tilaisuuden muistio on julkaistu äskettäin verkossa, ja se paljastaa Square Enixin aikovan lisätä panostuksiaan nykyisiin pelisarjoihinsa.

Kiryun mukaan Square Enix suunnittelee uusien pelisarjojen luomisen rinnalla tunnistaa nykyisistä peleistään potentiaalin niin kutsuttuun AAA-luokkaan. Kyseisten pelisarjojen kehityspanostusten kasvattamisen tavoitteena on peliportfolion syventäminen. Kiryu kertoo kuitenkin, että päätösten taustalla on aina sijoitusten arvioitu tuotto.

Square Enix on vuosien varrella julkaissut pelejä useissa kymmenissä eri pelisarjoissa, joista merkittävä osa ei kuitenkaan ole saanut uusia julkaisuja vuosikausiin. Kiryu ei kertonut tilaisuudessa tarkemmin, mitä pelisarjoja yhtiö arvioi kehityspanostusten kohteeksi. Yhtiön lippulaivapelisarjana pidetään Final Fantasya, jonka viimeisin osa julkaistiin viime kesänä PS5:lle. Pelisarjaan on luvassa uusi julkaisu myös ensi helmikuussa, jolloin Final Fantasy VII Rebirth julkaistaan niin ikään PS5:lle.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa