Spyro-lohikäärmeen uusioversiokokoelma lukitsee levypelaajilta kaksi kolmesta pelistä nettilatauksen taakse

Spyro-kokoelman ostaminen fyysisenä ei tarkoita, etteikö osa sen sisällöstä pitäisi ladata päivityksellä.

2.8.2018 20:01

Kolme ensimmäistä Spyro-peliä nykykoneille uusiva Spyro Reignited Trilogy ei saavu levymuodossa valmiina kaikella sisällöllä varustettuna. Pelin kotisivuilta bongattu pieni präntti on huomioinut, että fyysisessä muodossa paketista löytyy valmiina vain ensimmäinen sarjan osa, kun kaksi muuta liitetään mukaan erillisellä nettilatauksella.

Käytäntö ei ole varsinaisesti uusi, sillä tätä nykyä iso osa peleistä vastaanottaa pelikokemusta parantavan tai täydentävän päivityksen julkaisupäivänään. Trendi on harmittanut kuitenkin taas verkkokeskusteluissa Spyron tapauksessa, sillä ilman nettiyhteyttä tai muunlaista pääsyä päivitykseen kaksi kolmasosaa paketin sisällöstä on pelaajan ulottumattomissa.

Activisionilla ratkaisu nähdään arkipäiväisenä. 

– Kuten monissa peleissä nykyään, on päivityksen lataaminen ostamisen jälkeen varsin yleistä. Pelin kannessa ja kotisivuilla nähtävissä oleva teksti on tehty kertomaan pelaajille, mitä Spyro Reignited Trilogyn pelaaminen vaatii, Activision kertoo medialle antamassaan lausunnossa.

Varsinaista syytä Activision ei ole antanut ratkaisulleen. Todennäköistä kuitenkin on, että sisältöä on jätetty pois levyltä, jotta kehittäjä Toys for Bob on voinut jatkaa pidempään tuotteensa hiomista. Levyjen painaminen kun täytyy kuitenkin tehdä hyvässä vaiheessa ennen pelien julkaisua esimerkiksi logistiikkasyistä.

Spyro Reignited Trilogy julkaistaan PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 21. syyskuuta. Hyvin todennäköisesti paketti tekee jossain vaiheessa loikkauksen myös muille alustoille.

Lähde: Spyro (kotisivu), Game Informer

Lisää luettavaa