South Park -luoja: The Stick of Truth -sensuuri ei ole iso asia

South Parkin luoja- ja vetäjäjäsen Matt Stone on kommentoinut South Park: The Stick of Truthin kohtaamaa sensuuritapausta.

8.3.2014 00:54

South Park: The Stick of Truth on löytänyt tiensä viimein kauppoihin Euroopassakin. Australian tapaan peli on julkaistu täälläkin tosin sensuroidussa muodossa, mikä ei tietenkään ole kerännyt puoleensa juurikaan hurrauksia. Vahvasti pelin kehittämisessä mukana ollut South Park -luoja Matt Stone on tuoreessa haastattelussaan kuitenkin nostanut nyt esille, ettei hän itse näe sensuuria erityisen merkittävänä vastoinkäymisenä.

– Se tuntuu toki hieman kaksinaismoraaliselta. Emme olleet halukkaita muuttamaan sisältöä, mutta moinen ei myöskään pilaa peliä: siitä lähti pois noin 40 sekuntia. Niin pitkään kuin pystyimme vitsailemaan asiasta, niin kaikki oli hyvin, Stone kuvaili brittilehti The Guardianille.

Stone on yhdessä ystävänsä Trey Parkerin kanssa pyörittänyt South Parkia yli 15 vuotta ja näin päässyt aitiopaikalta seuraamaan, miten varsinkin televisio on mediana kehittynyt. Sensuuriin liittyen mies kokeekin, että pelien tarjoama mahdollisuus vuorovaikutukselle on tällä hetkellä asia, joka voi asettaa pelisisällön eri asemaan tv- ja elokuvaviihteen kanssa.

– On ehdottomasti olemassa asioita, jotka saavat ihmiset tuntemaan olonsa epämukavaksi interaktiivisessa maailmassa. Mitä olimme kuitenkin laittaneet peliin olisi voitu varsin helposti näyttää televisiossa – erityisesti tänä päivänä.

South Park: The Stick of Truthin on työstänyt kasaan Obsidian Entertainment, joka alkujaan lähti kehittämään tuotetta pelijulkaisija THQ:lle. THQ:n kaaduttua julkaisuvaltikan otti haltuunsa Ubisoft, joka on kertonut Euroopassa tapahtuneen sensuroinnin olleen lähinnä markkinointipäätöksen tulos. Toki Saksassa ja Itävallassa pelin viittaukset natseihin on johtanut myös tilanteeseen, jossa peli on päätynyt laajempaankin leikkauskäsittelyyn.

Pohjois-Amerikassa Stick of Truth on kaikilla alustoilla sensuroimaton. Pääosa Euroopan pc-versioista on myös välttänyt leikkaukset.

Pelaaja-lehden arvostelun South Park: The Stick of Truthista löydät tuoreesta maaliskuun numerosta.

Lähde: The Guardian

Lue myös: Tapaus South Park – kuinka törkeää pelisensuuri oikeasti on?

Lisää luettavaa