Sonyn zombiselviytymispeli H1Z1 sai sotkuisen alun Steamissa

Sonyn zombipeli H1Z1:n elämä ei alkanut hyvin Steamissa. Pelin palvelimet köhivät ja mahdollisuus ostaa aseita oikealla rahalla ei ole pelaajien mieleen.

17.1.2015 14:06

Sony Online Entertainmentin zombiselviytymispeli H1Z1 ei ole saanut kovin ruusuista alkua saavuttuaan saataville Steam Early Accessiin torstaina.

Odotettavissa tietysti oli, että keskeneräisessä pelissä piisaisi ongelmia, mutta erään merkittävimmän sellaisen muodostivat saman tien jo kaikista mahdollisista asioista pelin palvelimet. Julkaisun alla lukuisilla pelaajilla on ollut hankaluuksia kirjautua nimittäin peliin sisään ja päästä näin ollen pelaamaan tuotosta, josta joutuu parhaillaan maksamaan vähintään noin 20 euroa.

Tilanteesta teki erityisen mielenkiintoisen se, että Sony oli hankkinut joukon Twitch-pelaajia kuvaamaan peliä sen early access -julkaisun tapahtuessa. Pelisivusto Polygonin raportin mukaan tämän tuloksena videopalvelussa piisasikin julkaisupäivänä Sonyn mainostamia verkkolähetyksiä, joissa pelaajien nähtiin lähinnä ihmettelevän, mikseivät he pääse peliin sisään.

Sony on kovaa tahtia pyrkinyt paikkaamaan palvelinongelmia ja lupaillut niistä osan myös selvinneen. Kuitenkin siinä sivussa pelaajat ovat ryhtyneet syyttämään yhtiötä myös epäreilusta aseiden, ammusten ja muunlaisten resurssien myynnistä. H1Z1 kun tarjoaa mahdollisuuden tilata oikealla rahalla pelikentälle lentokoneita, jotka pudottavat taivaalta sisällöltään satunnaisia apupaketteja, joista kyseisiä varusteita voi lyötyä.

Lentokoneiden mukanaolo pelissä on huomattava veto, sillä kahdeksan kuukautta sitten Sony Online Entertainment -pomo John Smedley nimenomaan kertoi, ettei H1Z1 rahastaisi pelaajia aseilla tai muilla vastaavilla varusteilla. Smedley on puolustellut tapahtunutta toteamalla, että Sony on ollut ennen pelin early access -julkaisua avoin siitä, että lentokoneet ovat mukana pelissä. Hän ei myöskään näe lentokoneiden noudattavan ainakaan suoraan niin sanottua ”pay to win” -periaatetta, sillä kuka tahansa pelaaja voi yrittää ryöstää lentopakettien sisällön ennen niiden tilaajia.

Sonyn suunnalta on kyllä samalla myös myönnetty, että idean toteutus kaipaa vielä tuunausta.

Valituksia asiasta on tullut sen verran paljon, että Smedley on luvannut pelaajille mahdollisuuden saada rahansa takaisin H1Z1:stä, mikäli lentokoneet ovat heille ongelma. Pyynnön rahojen takaisin saamisesta voi laittaa ainakin osoitteeseen bwilcox@soe.sony.com, joskin parhaillaan se saattaa onnistua myös suoraan Steamin Account Details -valikosta. Pyyntöjä otetaan ilmeisesti vastaan kuitenkin vain maanantaihin asti.

Valmistuessaan H1Z1:n on määrä olla ilmaiseksi pelattava peli.

Lähde: Eurogamer, Polygon, Reddit, H1Z1 (kotsivu)

Lisää luettavaa