PlayStation 4:n menestys on kääntänyt viihdejätti Sonyn myyntitulokset voitokkaaksi. Sonyn viimeisimmän vuosineljänneksen myyntitulos osoittaa Sonyn verkko- ja peliosaston tuottaneen 1,9 miljardin euron liikevaihdon huhti-kesäkuun aikana, mikä on 95,7 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samana ajanjaksona.

Sonyn mukaan tulokseen vaikuttaa sekä PlayStation 4 -konsolin sekä PlayStation Plus- ja PlayStation Network -verkkopalveluiden tuottojen kasvu, vaikka vanhan sukupolven PlayStation 3:n myynnit alkavatkin vähitellen hiipua. Peliosasto itsessään teki voittoa 32 miljoonaa euroa, kun viime vuonna samaisena ajanjaksona luku oli 118 miljoonaa euroa tappiolla.

Konsolimyynneissä Sony on tapansa mukaan summannut yhteen sekä PlayStation 3:n ja PlayStation 4:n myynnit, jotka ylsivät huhti-kesäkuun aikana 3,5 miljoonaan myytyyn konsoliin. Arvioiden mukaan PS4:ää olisi myyty julkaisustaan lähtien jo yli 8 miljoonaa kappaletta, minkä myötä se johtaa uuden sukupolven konsolikilpaa myydyissä konsolimäärissä.

Taskukonsolipuolella PS Vitaa, PS Portablea ja PS TV:tä myytiin 750 000 kappaletta, mikä myös jonkinasteisessa on nousussa viime vuoden saman ajanjakson 600 000 konsolista.

Varsinaisia pelejä myytiin vuosineljänneksen aikana 85 miljoonaa kappaletta, verrattuna viime vuoden 68 miljoonaan. Kokonaisuudessaan Sony nautti 13,3 miljardin euron myynneistä, jossa on kasvua viime vuodesta 5,8 prosenttia. Puhdasta voittoa luvusta on 200 miljoonaa euroa.

Lähde: Sony / Eurogamer

Lisää luettavaa