Sonyn mysteeriprojekti Panopticon kapuaa esiin trailerilla

Mikä ikinä Sonyn Panopticon onkaan, löytyy siitä ainakin lohikäärmeitä ja futuristista menoa.

16.5.2013 14:13

Sony Computer Entertainmentin japanilainen osasto näyttää paljastaneen uuden pelin, joka vaikuttaisi kantavan nimeä Panopticon. Pelistä julkaistiin tänään lähes kolme minuuttia kestävä traileri PlayStationin japanilaisilla sivuilla, joilla vielä aiemmin on pyörinyt vuoteen 1 000 000 asti laskenut laskuri.

Traileri itsessään näyttäisi tarjoavan katsauksen futuristiseen maailman, jossa räiskintä ja miekkojen heiluttaminen on ainakin jonkinlainen tapa ratkoa ongelmia. Korostettuna yksityiskohtana videolla päästiin kuitenkin myös näkemään, että kukin pelimaailman hahmo näyttää olevan kytköksissä jonkinlaiseen numerosarjaan tai aikarajaan.

Peli vaikuttaa olevan parhaillaan työn alla Sonyn omassa Japan Studiossa. Teoksen mahdollisista alustoista, pelityypistä tai ylipäätänsä mistään osa-alueista ei kuitenkaan ole varmuutta.

Nimi Panopticon antanee sentään jonkinlaisia viitteitä tarinasta. Termillä voidaan tarkoittaa filosofi Jeremy Benthamin 1700-luvulla ideoimaa vankilatyyppiä, jossa asukkeja voi tarkkailla ilman, että nämä tietävät, milloin varsinainen tarkkailu tapahtuu.

Sony Computer Entertainment Europen on havaittu rekisteröineen Panopticon-nimen haltuunsa videopeleihin liittyen aiemmin tänä vuonna.

Ohessa mainittu traileri.

Lähde: PlayStation, Joystiq

Lisää luettavaa