Sony yllätti: suosittu pelinkehitystyökalu siirtyy osaksi PlayStation-perhettä

Sony on ostamassa Wwise-työkaluja tehtailevan Audiokineticin

8.1.2019 20:52

Pelien ja muiden interaktiivisten kokemusten äänimailman luomisessa laajassa käytössä ollut kehitystyökalu Wwise on siirtymässä Sonyn omistukseen. PlayStation-bisneksestä vastaava Sony Interactive Entertainment on ilmoittanut, että kaupat Wwisea kehittävän ja lisenssoivan Audiokineticin hankintaan on määrä saada viimeisteltyä tammikuun loppuun mennessä.

Wwisen logot ovat todennäköisesti tulleet monille huomaamattakin tutuksi, sillä ne ovat vilahtaneet ruuduilla vuosia lukuisten pelien käynnistyksen yhteydessä. Wwisen käyttö on yleistä niin suurempien kuin pienempien kehittäjien keskuudessa. Myös alustojen osalta sitä on hyödynnetty konsoleiden ja pc:n ohella esimerkiksi mobiilimarkkinoilla ja virtuaalitodellisuuskehityksessä.

Audiokineticin mukaan WWisea käyttäviä pelejä julkaistaan vuosittain 500 nimikkeen edestä.

– SIE-perheeseen liittyminen on voitto sekä Audiokineticlle että kumppaneillemme, jotka käyttävät työkalujamme ja ohjelmistojamme. Me pysymme itsenäisinä ja jatkamme omien ääniratkaisujen tarjoamista kehittäjille ja alustanvalmistajille aina vain isommilla resursseilla, joilla voimme jatkaa innovointia, markkinoiden laajentamista ja teknologiamme ehostamista. Olemme myös innoissamme mahdollisuudesta vaikuttaa SIE:n toimintaan alustatasolla, Audiokineticin toimitusjohtaja ja perustaja Martin H. Klein kertoo.

Tarkkoja yksityiskohtia, kuten hintatietoja, kaupoista ei ole julkistettu.

Lähde: Audiokinetic

Lisää luettavaa