Sony yhtenäistää PlayStation-toimintaansa – sano hyvästit Sony Computer Entertainmentille

Vuonna 1993 perustetun Sony Online Entertainmentin nimion jäämässä historiaan Sonyn perustessa uuden Sony Interactive Entertainment -osaston.

26.1.2016 22:25

PlayStationin päätoimisena kotina toiminut Sony Computer Entertainment (SCE) on jäämässä keväällä osittain historiaan. Huhtikuussa Sonyn aina vuodesta 1993 asti toimineesta liiketoimintayksiköstä tulee osa uutta Sony Interactive Entertainment -yksikköä (SIE) sen yhdistyessä PlayStation Network -verkkopalvelua hallinnoineen Sony Network Entertainmentin (SNE) kanssa.

Päämajansa SIE on sijoittamassa kalifornialaiseen San Mateon kaupunkiin, minkä lisäksi se on saamassa kansalaivälisen toimintansa kannalta tärkeät toimipisteet myös Lontooseen ja Tokioon. SIE:n johtoon Sony on asettanut Andrew Housen, joka on toiminut SCE:n johtajana aina siitä lähtien, kun Sonyn nykyinen toimitusjohtaja Kazuo Hirai jätti pestin syksyllä 2011.

Sonyn mukaan SIE:n kokoaminen auttaa yhtiötä yhdentämään PlayStationin vahvuuksia niin laitteiston, ohjelmistojen, verkkopalvelujen kuin muunkin sisällön osalta. Yhtiö lupaakin, että ratkaisu helpottaa sitä vastaamaan aina vain paremmin kuluttajien tarpeisiin, minkä ohella uuden yksikön muodostus luo pohjaa tietysti myös uudelle kasvulle ja paremmalle kilpailukyvylle.

Lähde: SCEI

Lisää luettavaa