Sonyn suunnalta kantautuu tuttu virsi. Yhtiön Japanin pelistudioiden ICO-tiimin hartaasti odotettu The Last Guardian on yhä työn alla pitkästä hiljaiselosta huolimatta. Tuorein vahvistus saadaan Sonyn pelistudioiden päävetäjältä Shuhei Yoshidalta, joka kertoi tuoreessa haastattelussa etsivänsä oikeaa hetkeä pelin uudelleenesittelyyn.

ICO- ja Shadow of the Colossus -pelien henkiseksi seuraajaksi kuvailtu The Last Guardian on ollut kehityksessä noin kuutisen vuotta, ja sen oli alkujaan tarkoitus ilmestyä jo vuonna 2011. Peli katosi vuosien saatossa horisontista ja sitä kehittänyt tiimi koki sisäisiä muutoksia, vaikka kehitystyö onkin varovaisesti sanansa valikoivan Yoshidan mukaan jatkunut aktiivisesti.

– Odotamme oikeaa hetkeä, jotta voimme uudelleenesitellä The Last Guardianin oikealla tavalla. En voi… No, peli on kehityksessä, sen parissa on tarpeeksi ihmisiä ja [pelin päävetäjä] Fumito Ueda työstää sitä yhä, vaikkei hän enää olekaan Sonyn työntekijä. Hän on erittäin sitoutunut projektiin. Emme kuitenkaan ole valmiita kertomaan pelistä uutta tietoa, Yoshida kertoo.

Kysyttäessä onko Sonyn aiemmin ilmoittama tauko siis ohi, Yoshida kertoo termin olleen harhaanjohtava.

– Minä en koskaan… [SCE:n Amerikan johtaja] Jack Tretton käytti sitä termiä! Minä sanoin ei, koska tauko on terminä liian harhaanjohtava. Kyseessä oli tauko uuden tiedon välittämisestä. Pelin kehitys ei koskaan keskeytynyt, tiimi on ollut sen parissa koko ajan. He käyvät läpi pelin rakenteita, joten tiimin koko on pienempi, koska kehityksen huomio on tällä hetkellä siinä, Yoshida sanailee.

Yoshida ei kuitenkaan suostunut kertomaan, ilmestyykö peli alkuperäisen suunnitelman tavoin PlayStation 3:lle vai onko se ajan myötä muuttunut PlayStation 4 -peliksi.

Lähde: GamesIndustry.biz

Lisää luettavaa