Sony vahvistaa: The Last of Us palaa PS4-pelinä

Sony on viimein sanonut virallisesti, että The Last of Us on saamassa remasteroidun version PlayStation 4:llä.

9.4.2014 17:01

Pelialan palkinnoilla hukutettu toimintaseikkailupeli The Last of Us on saapumassa PlayStation 4:lle. Sony Computer Entertainment America vahvisti asian keskiviikkoiltana sen jälkeen, kun vihjeet ja vuodot uudesta versiosta alkoivat mennä netissä jo naurettaviin mittasuhteisiin.

SCEA ei suostunut vielä vahvistuksessaan kertomaan yksityiskohtia The Last of Usin PlayStation 4 -versiosta. Hiljattain jälleenmyyjien sivustoille ilmaantuneet pelin tuotesivut ovat kuitenkin jo todenneet, että luvassa olisi PlayStation 4:ää varten hiottu kokemus, joka on varustettu aikalailla kaikella oleellisella PlayStation 3 -versioon tuodulla moninpelilisäsisällöllä sekä pelin Left Behind -yksinpelilaajennuksella.

Ensimmäinen konkreettisempi merkki The Last of Usin tulosta PlayStation 4:lle saatiin maaliskuussa, kun Euraasian PlayStation-edustaja lipsautti tietoa pelistä lehdistölle. Silloisesta ”julkistuksesta” huolimatta muut Sonyn osastot eivät suostuneet kuitenkaan kommentoimaan PS4-version olemassaoloa.

The Last of Us nähtiin alkujaan PlayStation 3:lla viime kesäkuussa. Lukuisten palkintojen ohella peli on tietenkin nauttinut hurjasta arvostelumenestyksestä ja onpa se myös käynyt kaupaksi yli kuuden miljoonan kappaleen edestä.

Pelaaja-lehdessä The Last of Us katsottiin viime vuonna kahdeksikon arvoiseksi tuotokseksi.

Päivitys kello 19:55: PlayStation Blog vahvistaa, että The Last of Us tukee PS4:llä 1080p-resoluutiota ja tarjoaa muun muassa paremmat varjot, hahmomallit, valaistuksen ja tekstuurit. Mukaan on myös ujutettu kommenttiraita pelin luovalta johtajalta Neil Druckmannilta, päähenkilö Joelia näytelleeltä Troy Bakerilta ja Ellie-hahmoa näytelleeltä Ashley Johnsonilta.

Käännöstyö näyttäisi olevan itse Naughty Dogin käsialaa.

Käsiksi uusittuun kokemukseen päästään kesällä. Ennakkotilaajille luvataan pieniä kykyetuja, kuten nopeampaa parannuskykyä, varsinkin The Last of Usin yksinpeliin.

Lähde: Shuhei Yoshida (Twitter)

Lisää luettavaa