Sony tuo PlayStation 2 -klassikot PlayStation 4:lle

Sony puuhastelee emulaattoriteknologian parissa tuodakseen PlayStation 2:n klassikot nykysukupolvelle.

20.11.2015 11:08

PlayStation 2:n parhaat hetket saatetaan pian elää uudelleen PlayStation 4:llä.

Nykysukupolvelle on jo hiipinyt vaivihkaa kolme PlayStation 2 -peliä, jotka pyörivät uudella raudalla tarkoitukseen räätälöidyllä emulaattorilla. Eurogamer-sivuston tutkimusten mukaan Star Wars Battlefrontin kylkiäisinä digitaalisesti julkaistut teokset eivät ole varsinaisia uusintaversioita, vaan ne rullaavat PlayStation 4:llä täydessä PS2-komeudessaan vanhaa aloituslogoa ja DualShock 2 -komentoja myöten. 

Emulaattori skaalaa vanhojen pelien grafiikat sopimaan nykyaikaisempaan 1080p-resoluutioon ja jälkikäsittely siloittelee prosessin esiin taikomat sahalaidat Eurogamerin mukaan hyvinkin tehokkaasti. Star Wars: Jedi Starfighter syöksee ruudulle PS4:llä 60 kuvaa sekunnissa, mikä kielii PlayStation 2 -pelien pyörivän alkuperäisiä vastineitaan paremmin PlayStation 4:n emulaattorilla.

Eurogamerin artikkelin ilmestyessä emulaattoripuuhia ei oltu vielä paljastettu virallisesti, mutta Sony on sittemmin kommentoinut huhuja.

– Työskentelemme PlayStation 2 -emulaatioteknologian parissa tuodaksemme PS2-pelejä nykysukupolvelle. Tällä hetkellä meillä ei ole enempää kerrottavaa, Sonyn edustaja kertoi Wired-teknologiasivustolle sähköpostitse.

Sony ei ole vielä selventänyt, miten PlayStation 2 -pelien julkaisu tullaan hoitamaan tulevaisuudessa. Tiedossa ei myöskään ole, pyrkiikö yhtiö jonkinlaiseen yhteensopivuusratkaisuun, jonka kautta pelaajat voisivat hyödyntää vanhoja PlayStation 2 -levyjään.

Eurogamerin Digital Foundryn vertailuvideon PlayStation 2:n Star Wars -peleistä voi katsastaa alta.

Lähde: Eurogamer, Wired, Kotaku

Lisää luettavaa