Sony toivoo, että pc-pelaajat eivät jaksa odottaa jatko-osia

Playstationin tuleva toinen toimitusjohtaja Hermen Hulst perusteli Sonyn julkaisuaikatauluja.

31.5.2024 15:00
Marvel's Spider-Man 2
Jos Sony jatkaa linjallaan, julkaistaan esimerkiksi Spider-Man 2:n pc-versio noin puolentoista vuoden kuluttua. Kuva: SIE

Sony julkaisee isojen yksinpeliensä pc-versiot jatkossakin konsoliversiota jäljessä. Yhtiö kertoo pyrkivänsä tällä tavoin houkuttelemaan jatko-osia odottavia tietokonepelaajia Playstation-konsolin äärelle.

Playstationin toisena toimitusjohtajana kesäkuussa aloittava Hermen Hulst kertoi tällä viikolla Sonyn tiedotustilaisuudessa, että yhtiö haluaa saada tietokoneella pelaavat ihmiset ensin innostumaan sen pelisarjoista pc-versioiden avulla.

– Löydämme pelisarjoilemme uutta yleisöä, joka saattaa olla kiinnostunut pelaamaan esimerkiksi jatko-osia, Hulst sanoi.

Ja koska jatko-osat julkaistaan ensin Playstationille ja vasta paljon myöhemmin pc:lle, päätyy osa niistä kiinnostuneista pelaajista ostamaan itselleen konsolin, Sony toivoo.

– Uskomme, että pystymme tuomaan uusia pelaajia Playstationille, Hulst avasi Sonyn julkista strategiaa.

Hänen mukaansa sama logiikka toimii myös pelisarjoihin perustuvien tv-sarjojen ja elokuvien kohdalla. Ne saavat osan katsojista haluamaan lisää ja kenties hankkimaan siksi pelikonsolin.

Alla olevassa X-postauksessa on video Hulstin esiintymisestä tiedotustilaisuudessa. Uutinen jatkuu X-postauksen jälkeen.

Viime aikoina Sony on julkaissut tuoreimpien peliensä pc-versiot noin kaksi vuotta konsoliversion julkaisun jälkeen.

Kaavan ulkopuolella ovat Hulstin mukaan Helldivers 2:n kaltaiset jatkuvasti päivittyvät live service -pelit, jotka Sony aikoo myös jatkossa julkaista samaan aikaan sekä pc:lle että konsolille.

Lue aiheesta lisää:

Lisää luettavaa