Sony-pomo: mobiilipelien luoma ilmapiiri epäterveellinen uudelle käsikonsolille

Kannettavien pelien markkinat eivät ole parhaillaan terveellisiä PlayStation Vitan mahdolliselle seuraajalle, Sony-pomo Shuhei Yoshida on kertonut. Syy tähän johtuu mobiilipelien suosiosta.

27.9.2015 13:15

Sonylta ei kannata odottaa uuden käsikonsolin julkistusta vähään aikaan, mikäli Sony Worldwide Studios -pomo Shuhei Yoshidan viimeaikaisia puheita on uskominen.

Yoshida vieraili tänä viikonloppuna brittiläisessä EGX-messutapahtumassa, jonka yhteydessä hän päätyi vastaamaan muutamiin messuyleisöä askarruttaneisiin kysymyksiin. Yksi näistä koski mahdollisuutta saada PlayStation Vitalle seuraaja, mikä Yoshidan mukaan näyttää ainakin tällä hetkellä varsin heikonlaiselta. Syy tähän on tavalla jos toisella ilmaisten ja helposti saatavilla olevien mobiilipelien suosio, mikä on tehnyt markkinoista ”epäterveellisen” Vitan tyylisille astetta perinteisemmille käsikonsoleille.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Yoshidaa kiinnostaisi vielä pitää hengissä perinteisempää käsikonsolipeluun mallia. Hän itse asiassa toivoo parhaillaan kovasti, etteivät käsikonsolit vielä katoaisi maailmasta.

– Olen suurin Vita-fani ja teimme kovasti töitä suunnitellessamme sen jokaisen aspektin. Kosketuspohjaiset pelit ovat hauskoja – maailmasta löytyy useita hyvin suunniteltuja kosketusnäyttöpelejä. Tikkujen ja näppäimien käyttäminen on kuitenkin täysin erilainen kokemus, Yoshida summaa Vitan etuja pohtiessaan.

Tulevan joulukuun aikana tulee kuluneeksi tasan neljä vuotta siitä, kun Vita saapui ensimmäisten pelaajien ulottuville Japanissa tapahtuneen julkaisunsa myötä. Viimeisinä vuosina Sony on selvästi vähentänyt sille antamaansa tukea, joskaan täysin kuollut Vitan pelitarjonta ei ole kuitenkaan ollut. Lukuisten indiepelien ohella varsinkin monet japanilaiset peliyhtiöt ovat selvästi edelleen kiinnostuneita laitteesta. Tämä heijastuu aina silloin tällöin myös länteen asti, mistä eräs viimeisin esimerkki on ollut rytmipeli Persona 4: Dancing All Nightin julkaisu. Peli on ensi viikolla tekemässä tuloaan Pohjois-Amerikkaan kriitikoilta saadun varsin hyvän vastaanoton saattamana ja Euroopassakin se nähdään vielä lokakuun 6. päivä.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa