PlayStation 4:ää tehtaileva Sony tuntuu reagoineen Microsoftin Xbox One -julkistuksen saamaan kritiikkiin. Sony-pomo Kaz Hirai nimittäin vakuutteli tuoreessa konferenssipuheessaan, että multimediasisällöstään huolimatta PlayStation 4:n pääpaino on peleissä, mikä näkyi alusta alkaen myös konsolin julkistustilaisuudessa.

– Tärkeintä on, että PlayStation 4:n on mahtava videopelikonsoli, joka vetoaa pelaajiin. Jos hukkaamme tuon näkökulman, en usko saavuttavamme tarpeeksi käyttäjäkuntaa heti konsolin julkaisussa. Kaava on toiminut aiempien konsoleidemme kohdalla, myös PlayStation 3:n, Hirai maalaili.

Hirai tarttui aiheeseen varmastikin viimeviikkoisen Xbox One -julkistustilaisuuden myötä. Microsoft keskittyi tuolloin laitteen tv- ja viihdepalveluihin, kun taas pelikansan harmiksi varsinaisia pelejä nähtiin vain muutama. Microsoft vakuuttelikin, että muutaman viikon päässä häämöttävillä E3-messuilla keskityttäisiin puhtaasti peleihin. Hirai vuorostaan vahvistaa, että pelit ovat myös Sonyn E3-lehdistötilaisuuden keskiössä.

– Tulemme kertomaan konsolin muusta pelaamiseen liittymättömistä sisällöstä tulevina kuukausina, mutta PlayStation 4 on ennen kaikkea pelikonsoli, Hirai sanaili.

Sekä PlayStation 4 että Xbox One julkaistaan vuoden loppuun mennessä. E3-messut käynnistyvät kahden viikon päästä Los Angelesissa, jossa Pelaaja on luonnollisesti paikan päällä.

Lähde: CVG

Lisää luettavaa